logo

Японските тоалетни. Как натиснах грешния бутон

Японските тоалетни. Как натиснах грешния бутон

До една са безплатни, но туристите изпадат в конфузни ситуации

Когато за първи път дойдох в Япония, бях изумена от много неща, сега е трудно да се изброят всички неща, които предизвикаха повече радост и изненада. Но ако говорим за ежедневието, тогава такова на пръв поглед просто водопроводно устройство като тоалетна ме зарадва най-много, пише в блога си наша туристка.

А високотехнологичната японска тоалетна не може да се нарече обикновена водопроводна инсталация. Това е сложен дизайн, с много уникални и необходими функции, ето някои от тях:

отопляема седалка, автоматично затваряне и отваряне на капака,

антибактериално покритие, биде, хидромасаж (предотвратяване на хемороиди), нагряване на вода, изсушаване с топли въздушни потоци.

Някои модели изпълняват мелодии и дори вземат предвид разликата между мъжкото и женското тяло, променяйки режима на хидромасаж. Сортирането на всичко това е трудно, отнема време.

Последното регистрирано убийство е през 1997 г., официалният език е немски - най-сигурната държава в света

Разбира се, четох за технологията в Интернет предварително и се опитах да запомня бутоните с основните функции. Обаче ми се случи забавна история.

Да, да, разбира се, бях наясно с грешките на други хора и знаех много забавни истории за туристи, които натискат всички бутони на тоалетната в ресторанти и се мокрят от главата до петите.

Представих си реакцията на нашите дами, които натискаха бутона „SOS“ вместо „DRAIN“, когато смелите момчета от службата за сигурност нахлуха в кабината им.

Беше ми много смешно.

"Със сигурност няма да ми се случи!" - Мислех.

Този срамен, нелеп инцидент ми се случи в риокан (хотел).

Късно вечерта седнах на „чудото на технологията“ и компетентно, без да гледам, натиснах бутоните. Дори не можех да си представя, че в тази тоалетна разположението на бутоните и техните функции са различни от това, което съм виждала преди!

Турски небостъргач ще промени силуета на Ню Йорк

Когато станах, от тоалетната чиния изведнъж бликна мощна струя топла вода, която не знаех как да спра!

Изкрещях: "Аааааааа!"

Съпругът ми се събуди и отвори вратата.

И тогава смазваща струя вода го удари в лицето, едва не събори очилата му!

Дълго се смяхме ... Все още помним нощния фонтан!

След този инцидент започнах да разглеждам по-внимателно бутоните, първият, който търся е бутонът „Стоп“, и оттогава не съм сбъркала. С времето свикваш с всичко и започваш по лека полека да разбираш.

Също така свиквате с факта, че в Япония винаги има чисти, удобни и безплатни тоалетни. Японците са много изненадани, когато им кажете, че в много страни трябва да платите, за да използвате тоалетната и не винаги е възможно да я намерите бързо.

Не е нужно да плащате тук и не е нужно да търсите тоалетни - те се виждат от червените и сините знаци, те са навсякъде: в паркове, по улиците, на спортни и детски площадки, на всяка метростанция и във всеки магазин.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай