logo

Всички говорят за новото СПА чудо, което ще засенчи прочутата Синя лагуна ВИДЕО

Всички говорят за новото СПА чудо, което ще засенчи прочутата Синя лагуна ВИДЕО

Лагуната ще има 70-метров „безкраен ръб“, който ще създава визуално усещане за сливане с океана

Инстаграм инфлуенсърите вече нетърпеливо потриват ръце в очакване на новата зашеметяваща СПА дестинация, която трябва да бъде открита скоро.

Доскоро желанието им за заснемане на атрактивни кадри в геотермален залив беше задоволявано от безуперчната и съблазнителна Синя лагуна. Съвсем скоро, обаче, тя ще бъде засенчена от Небесната лагуна – място за неповторимо СПА изживяване с гледка към океана и закрит бар в морето.

Всички искат да се потопят в този горещ минерален басейн под небето в сърцето на ледената земя

Тя ще се намира на пристанище Карснес, Коупавогюр – само на няколко минути от оживения център на исландската столица Рейкявик.

Според компанията, разработваща проекта – Pursuit, „неговият основен акцент ще бъдат зашеметяващите океански изгледи, подчертавани от вдъхновяващи залези, Северното сияние и пейзажи на фона на мрачното небе“.

В презентацията се добавя, че проектът на лагуната „черпи вдъхновение от спиращите дъха живописни пейзажи на Исландия, създавайки истински оазис в самия град“.

Лагуната ще има 70-метров „безкраен ръб“, който ще създава визуално усещане за сливане с океана, съобщава „Дейли Мейл“.

От компанията обясняват още: „Други елементи от проекта са повлияни от исландската култура, създавайки едно уникално преживяване за посетителите с традиционните исландски къщи и възстановяващите СПА ритуали, вкоренени дълбоко в исландската традиция“.

Генералният мениджър на Sky Lagoon заяви: „Развълнувани сме да разкрием плановете за разработване на едно забележително геотермално изживяване на едно от найзашеметяващите места в Исландия на първа линия на океана.

Възстановяващото и релаксиращо място, разположено на фона на живописния Атлантически океан, което в същото време е толкова близо до оживения градски център на Рейкявик, ще даде възможност на гостите да свържат съзнанието, тялото и духа си чрез невероятната сила на минералните води докато се наслаждават на впечатляващите гледки към океана.

Релаксирането в минерални води сред природата е неразделна част от нашата култура тук в Исландия“.

„Небесната лагуна“ ще е истински оазис, проектиран върху „безкраенръб“ до океана. Там ще има студен басейн и сауни. В допълнение ще има вътрешен бар в лагуната, ресторанти и магазини с уникални оферти. Очаква се да започне да работи през 2021 г.

Защо финландците са толкова обсебени от сауните

Президентът на компанията Дейвид Бари посочва: „В Pursuit ние сме фокусирани върху това да свързваме гостите си със знакови места чрез незабравими и вдъхновяващи изживявания. Исландия е едно от тези автентични и забележителни места, които имат силата да развълнуват и вдъхновяват“.

Исландия отвори границите си на 15 юни, след като през март те бяха затворени заради пандемията от коронавирус.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай