logo

Туристическа агенция скандално предлага ваксинация към екскурзиите си

Туристическа агенция скандално предлага ваксинация към екскурзиите си

Отказва да обясни как се е сдобила с дозите

Британска агенция има ексклузивно предложение за тези с по-дълбоки джобове, а пакетът включва получаване на коронавирусна ваксина в допълнение към пътуването.

Според италианския вестник "La Repubblica" на клиентите се предлага частен самолет, ваксинации, три седмици в луксозни хотели и вили в Индия, Дубай или Флорида, а след това втора доза от ваксината и връщане у дома.

Всеки може да плаща в Дубай двойно по-евтино за ресторанти и развлечения – ето как

Тези супер луксозни и необичайни туристически аранжировки се предлагат от английската агенция "Найтбридж", а цената на офертата е около 45 хиляди евро.

Агенцията предлага пакет само за своите членове, които плащат годишен членски внос от 28 хиляди евро, а засега тази ваксина-туризъм е запазена само за членове на възраст над 65 години.

Журналистите на италианския вестник се свързаха с агенцията, за да разберат как е възможно хората да бъдат ваксинирани частно в страни, в които има правила за ваксинация само за техните граждани и как е възможно ваксината да бъде получена частно, докато в същото време държавите не могат да я получат.

Мястото, на което Земята се отваря и показва душата си

Туристическата агенция обаче отказа да отговори на тези въпроси.

"La Repubblica" припомня, че още през декември миналата година производителят на ваксини срещу коронавирус "Pfizer" потвърди, че обмисля да продаде ваксината на частни лица.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай