logo

Огромна инвестиция! Вижте къде ще отвори врати най-големият СПА хотел у нас

Огромна инвестиция! Вижте къде ще отвори врати най-големият СПА хотел у нас

Балнеохотелът трябва да е готов до началото на 2021 година

Най-големият СПА и балнеохотел в страната ще бъде изграден на територията на община Казанлък. Инвестицията ще надхвърли 25 милиона евро и се предвижда да създаде работни места за близо 200 души.

Хотелският комплекс ще ползва минералните извори на Казанлък и ще се намира край село Овощник. Неговото изграждане ще започне до края на юни, съобщи днес кметът на Казанлък Галина Стоянова. "Проектът е разработен, представен е за одобрение, за разрешение за строеж", каза тя.

Сол в косите! Невероятните и безплатни минерални извори на Тоскана

Новият комплекс ще дава работа на близо 200 души от региона, каза Николай Козанов от фирмата-инвеститор: "Това ще бъде най-хубавият хотел в тази категория - балнео и СПА хотел в България".

Ще лекуваме германци с водата на Родопите

Балнеохотелът трябва да е готов до началото на 2021 година. Той ще реши и проблемите с настаняването на хилядите туристи, които посещават региона на Розовата долина. По данни на общината само миналата година празниците на розата са посетени от над 100 хиляди души, а местата за настаняване в Казанлък са крайно недостатъчни.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Avrora1

Avrora1 02.04.2021 16:25

Началото на 2021 отдавна мина, а строителството щяло да започне юни 2021 - средата на годината. Та, кога, последно, ще бъде готово хотелчето? Не само правопис и стилистика, вече и фактите в писанията ви не съответстват на календарното време!