logo

Обявиха СПА дестинациите, които се пукаха по шевовете в последната година 

Обявиха СПА дестинациите, които се пукаха по шевовете в последната година 

Популярният сайт за резервации и туристически препоръки TripAdvidsor изнесе много любопитни данни за СПА и уелнес туризма през 2018 година в целия свят. Оказва се, че само за една година този вид почивки и пътувания са се увеличили с колосалните 69% спрямо 2017 година.

Докладът за новите тенденции в бранша разкрива още, че най-заинтересовани да получат СПА услуги по време на своето пътешествие са били жителите на Нова Зеландия. Резервациите в такива хотели и центрове са с 362% повече спрямо 2017.

Сред най-резервираните дестинации са Чанг Май в Тайланд (+58%), Будапеща (+62%), Мендоса в Аржентина (+94%), Ла Фортуна в Коста Рика (+105%).

Безспорният и абсолютен победител в тази класация е исландската столица Рейкявик с изумителните 637% ръст в резервациите за спрямо 2017 година.

Най-често запазваната услуга през изминалата година пък е било влизането през частен вход и пакет услуги в минералната баня в Сечени, Будапеща, за която вече сме ви разказвали. На второ място е пропускът до комплекса “Wai-O-Tapu Thermal Wonderland“ в Роторуа, Нова Зеландия, а на трето – арабската баня в “Hammam Al Ándalusin Spain” в Гранада.

В топ 10 влизат още услуги от остров Пукет, Мелбърн, Токио и Маракеш.

„Фокусът на туристите върху релкасиращите и възстановяващите преживявания показва колко много се е променила картината в туризма“, коментира Хейли Колман, говорител на TripAdvisor.

Признаци, че организмът ви изпитва остра нужда от витамин В12

„Вече не е достатъчно само да посетят знакови места, те вече питат: „Какво още мога да получа от пътуването си?“, „Как да отнеса пътуването си вкъщи?“. Преживявания като пътуване до минералните горещи извори на Ла Фортуна позволяват на пътешествениците да се потопят дълбоко в същината на това място и им дават възможност да отнесат това, което са научили вкъщи или да се приберат възстановени и преобразени“, добавя тя.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай