logo

Обявиха най-добрата българска СПА дестинация

Обявиха най-добрата българска СПА дестинация

Наградата беше връчена по време на Шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА

Албена е най-добрата СПА дестинация в България за 2019 година. Наградата беше връчена на Димитър Станев, зам.-директор Бизнес развитие в Албена от Тиери Дюбоа – председател на Европейската асоциация на СПА центровете, по време на Шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА, който се проведе на 27 септември в София.

"Албена е дестинация за 4 сезона, благодарение на уникалните възможности за СПА и спортен туризъм, които предоставя“ – това сподели зам.-директорът "Маркетинг и продажби" Димитър Тачев след получаването на наградата.

Ще се изненадате коя е община номер 1 за СПА у нас! Вижте с какво бие другите

По-рано стана ясно, че от пролетта на следващата година пациенти от Германия ще идват в България на балнеолечение и физиотерапия, които ще се покриват от немската здравна каса. Това е добра новина за Албена, защото от началото на 2019 в комплекса функционира Специализирана болница по рехабилитация, работеща със Здравна каса.През май 2019 Албена получи още едно престижно отличие – Най-иновативна СПА дестинация в Европа. То беше връчено по време на 24-тия конгрес на европейските СПА центрове, който се проведе от 8 до 10 май в Хърватия, съобщава Varna24. 

Лично главният секретар на Европейската СПА асоциация Чила Мезоси връчи приза на Маргита Тодорова – директор "Експлоатация, маркетинг и продажби“.

Жадни сте за култура, но си искате масажа и басейна? Това са местата точно за вас

Слабо известен факт е, че водата в Албена е минерална с естествена температура от около 30 градуса и оказва положително влияние при справянето с болести на опорно-двигателната и нервната система. Част от предлаганите процедури са с лечебна кал от Тузлата.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай