logo

Най-необичайният водоем в света: Защо Мъртво море е такава туристическа атракция?

Най-необичайният водоем в света: Защо Мъртво море е такава туристическа атракция?

Солеността му е 33 процента, което го прави най-соленото на земята

Мъртво море е една от дестинациите, които привличат много туристи от десетилетия.

Депресивното море, както го наричат, защото се намира на най-ниската надморска височина, се намира на границата между Израел и Йордания, а Йерусалим е на 20 минути път с кола от известните курорти Ейн Бокек и Ейн Гади.

Удивителни мостове от цял свят, които не водят до никъде

Солеността на Мъртво море е 33 процента, което го прави най-соленото море на земята и в него няма живот, освен някои видове микроби.
Водата му е идеална за лечение на дерматологични заболявания, поради което тази дестинация изобилства от спа центрове. Освен всичко друго, морето има благоприятен ефект върху нервната система, затова се препоръчва за хора, страдащи от депресия и тревожност.

Мъртво море също е идеално за неплувци, защото не можете да потънете поради количеството сол. На всички озеленени плажове обаче има спасители и се чудите защо? Ако голямо количество от тази вода попадне в носа или устата ви, може да се получи задавяне. Дългият престой в морето също не се препоръчва.

Остров-мечта пусна страшна оферта – три месеца в рая на супер цени

Препоръчва се къпане два пъти на ден по 20 минути.

Известната минерална кал има благоприятен ефект върху разширените вени, а по бреговете има източници на топла вода, предназначени за лечение на ревматични заболявания.

Това езеро, каквото всъщност е, обаче всъщност е 9 пъти по-солено от всяко море и има опасност то да изсъхне напълно, защото нивото на водата спада с цял метър всяка година.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай