logo

Какво шокира в тоалетните в Германия?

Какво шокира в тоалетните в Германия?

Нявсякъде има вази, пълни с безплатни дамски превръзки

Искам да направя уточнение веднага: много съм далеч от популярната феминистка реторика днес и не мисля, че прогресивността на едно общество се измерва с отношението му към жените в критични дни. Просто понякога съзнателно сексистките теми служат като добър маркер за поведението на обществото като цяло и илюстрация на някои социални явления.

Затова този път това е чисто женска история, но с морал, пише известна блогърка.
Миналата година в Германия претърпях известен културен шок: когато още първата сутрин влязох в банята на хотела (не в стаята, а срещу залата за закуска), видях там малка ваза, пълна с женски хигиенни продукти. Е, там бяпа насипани тампони без апликатори, за да бъдем точни. Удобно, по дяволите! Аплодирах мислено собствениците на хотела и реших, че това е тяхна запазена марка.

Дръжте предпазния колан закопчан през целия полет – ето защо

По-късно обаче срещнах същите вази с тампони в кафене в Германия и шест месеца по-късно ги видях във Виена. И разбрах, че за германското общество това е абсолютно нормално нещо: е, същият хигиенен продукт като тоалетна хартия или хартиени кърпи, защо да не го поставят в дамската тоалетна? 

Трябва да призная: от една такава баня откраднах не един необходим предмет, а 2-3 парчета - за резерв. Но, разбирате ли, типичният нашенски навик да грабвате, след като дават, заработи ... и веднага разбрах защо у нас такава стъпка към жените би била невъзможна. А тампоните са много по-скъпи от хартията! Така че със сигурност ще има няколко дами, които ще си осигурят така всичко необходимо за един месец предварително: добре, щом дават!

По дяволите, германците са германци ... Спомням си, че при първото ми посещение във Виена бях поразена от системата за управление на метрото: няма турникети, но всеки честно плаща за пътуването си. Струва ми се обаче, че точно поради тази скрупульозност те имат възможност да разпространяват необходимите хигиенни продукти безплатно: в крайна сметка те просто биха могли да сложат автомат и да ги продават, и пак ще се търсят.

7 стъпки за лесен секс с тайландка 18+

Не съм ходила по нощните клубове в тези страни (и наистина съм била там няколко пъти през живота си), но не бих се изненадал, ако в тоалетните има вази с безплатни презервативи! 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

1234

1234 06.09.2020 13:17

А, защо втората снимка е от мъжка тоалетна с писоар, след като в цялата история се разказва за дамските тоалетни?

Pazi Bozhe

Pazi Bozhe 08.09.2020 9:14

slyapo da progleda.Momata sigurno idva ot selski kenef na dvora varhu septichna yama s estestvena ventilatsiya mezhdu daskite...A v Germaniya da slozhat i po edin vibrator za nuzhdaestite se nenatakovani ...

българин в чужбина

българин в чужбина 15.09.2020 23:38

Срамно и тъжно е това българско изказване. Много, много далече сме от европейската култура. Още по/тъжно е, че западняците допуснаха варвари като нас да ги съсипят. Ганювице, моля те, стой си в България!