logo

Ако сте в Турция, не забравяйте да посетите Карахаит. Местните крият това място от туристите за себе си

Ако сте в Турция, не забравяйте да посетите Карахаит. Местните крият това място от туристите за себе си

Тук са най-лековитите води и всичко е напълно безплатно

Тук има всичко най-добро, от което се нуждаете, за да запазите прекарате прекрасно, а туристите са напълно доволни и от престоя си в Анталия. Така казват местните власти в Турция и по всякакъв начин крият термалните извори в малкото село Карахаит.


Как да попаднем там

Белите тераси и сталактитите на световноизвестния курорт Памуккале годишно приемат няколко десетки хиляди гости. Между другото, те имат бял цвят поради голямото количество калциев карбонат.

Но само на 7 километра има малко селце, в което има и термални извори. Вярно е, че са с червен цвят поради високото съдържание на желязо.

Най-добре е да стигнете до Карахаит с такси или с кола под наем.

Експерт разкри защо след COVID-19 пътуването и светът вече няма да са същите

Плюсове

Карахаит не може да се нарече курорт. Въпреки че там всяка година има все повече хотели и мини-хотели. За разлика от съседното Памуккале, цените тук са няколко пъти по-ниски, а обслужването е на ниво. Между другото, това село също е на върха. Мястото е приказно красиво, уютно и тихо.

Сред бонусите - във всяка двойна стая на местните хотели има големи вани, които директно получават вода от източници. Оказва се, че не е нужно да ходите никъде, да плащате за място, за душ и т.н. По всяко време влезте в банята си и се насладете на водните лечебни процедури.


Малко за водата

По отношение на водата на местните им е потръгнало. Пие се като лекарство за заболявания на стомашно-чревния тракт. В хотелите и в цялото село можете да видите специални кранове тук и там. Пийте колкото искате.

В тази страна забраниха на любовниците да спят в една стая

Кожните заболявания се лекуват в гореща карахаитска вода. И накрая, такава вода може да излекува хората с проблеми на опорно-двигателния апарат. И цялото това богатство тече от чешмата. Има и специални басейни. Посещението им е абсолютно безплатно.
Единственото нещо, което все пак е добре да се направи, е да се консултирате с лекар за това колко дълго можете да останете в топлата вода, наситена с железен оксид. И не е зле да питате за пиенето. 

Друго предимство на Карахаит е фактът, че можете да го посещавате през цялата година. А през зимата е толкова красиво! Водата е топла, въздухът е чист и не можете да си представите по-ниски цени.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

firebg

firebg 18.06.2020 20:27

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/