logo

Заслужен победител! Ето кой е най-добрият ски хотел в света

Заслужен победител! Ето кой е най-добрият ски хотел в света

За шеста поредна година бяха обявени Световните ски награди. Отново стана ясно, че Европа е най-добрата дестинация за каране на ски в света.

Наградите бяха връчени на лъскава церемония в легендарния австрийски курорт Кицбюел. На нея присъстваха представители от Европа, Азия, Северна Америка, Южна Америка и Австралия.

Наградата в престижната категория „Най-добър ски хотел“ за пореден път отива у един и същи победител. И има защо – това бижу, сгушено в Швейцарските Алпи, е мечтата на всеки скиор.

Разположен на 1531 метра надморска височина в Бане, Швейцария, с непосредствен достъп до над 400 км писти и маршрути за преходи, луксозният хотел W Verbier смесва съвременния градски дизайн със задължителния алпийски стил. Изисканите 123 стаи и апартаменти, всеки с камина, легло със запазения знак W и личен балкон, са перфектното място за уединение след изтощителен ден навън.

Хотелът е отворен през цялата година. Разполага с 6 ресторанта и барове, СПА и огромно пространство за организиране на събития.

Къде да карате ски в пустинята? В Дубай, разбира се

Най-добрият ски хотел е разположен в един от красивите курорти – Вербие. С някои от европейските най-стръмни и най-добри извънпистови ски трасета и с много оживен нощен живот Вербие, във френскоезичната област Вале, е една от най-прекрасните алпийски ски дестинации.

Връзката на над 400 км писти, свързващи четири долини, той е магнит за младите, авантюристични поклонници на ските, за които този стилен, но спокоен град е почти раят. Напредналите скиори ще имат своя пълен със събития и успехи ден, наслаждавайки се на чудесни от горе до долу неотъпкани трасета, по които се кара с водач.

Ранобудните могат да си спестят дългите опашки при лифтовете, които биват модернизирани и подобрявани един по един.

Синя, зелена, червена – защо ски пистите имат цветове и с какви разполагаме у нас

Има прекрасни трасета и за каране на колело и планински преходи или по-леки разходки.

 

Коментирай