logo

Загубени в планините и бреговете на Северно море: Островите Лофот са хит в Норвегия

Загубени в планините и бреговете на Северно море: Островите Лофот са хит в Норвегия

Мнозина смятат, че село Рейн е най-красивото рибарско селище

Поради близостта си до Северния полярен кръг (само 170 км), архипелагът в Северна Норвегия е едно от най-северните селища на Земята. Но въпреки оправданите предположения, има по-хуманни климатични условия, които правят зимите по-меки.

Островите Лофот са едно от най-известните и посещавани места в Норвегия и са истински рай за любителите на природата, фотографията и активния туризъм.


Тяхната панорама се състои от красиви планини и върхове, открито Северно море и плажове, където можете да плувате. Така че следващия път, когато попаднете на живописни сцени от скандинавски червени къщи (кабини за риболов) по крайбрежието и се възхищавате на снимки от посетители на Норвегия, можете да предположите, че те са били точно тук.

Къде можем да отидем при комшиите без тест за ЧНГ?

Местните обекти все още свидетелстват за риболовното минало (и дори настоящето), още от ерата на викингите. Това е мястото да бъдете през зимните празници, защото мирише на треска. Мнозина смятат, че село Рейн е най-красивото рибарско селище, което ще видите по време на пътуването си, така че не  го пропускайте.

През лятото ще имате 24 часа дневна светлина, а островите също са чудесно местоположение, откъдето можете да наблюдавате явлението Aurora Borealis.

В самия юг на архипелага има място, което редовно влиза в списъците с дестинации с най-странните имена. А именно, той се нарича: Å. Въпреки че е забавна идея да го посетите, само за да кажете, че сте били в Å, не се притеснявайте - има многобройни забавления под формата на музеи, ресторанти, забележителности, красива природа ...

Прекрасна приказка от сняг и лед: Град, който трябва да посетите поне веднъж в живота си през зимата

Споменахме, че климатът не е толкова типичен, колкото очакваме от Норвегия, но има нещо друго „норвежко“, което можете да изпитате: Музеят на викингите, който също е археологически обект в малкото село Борг.

Норвегия, като символ на подредена държава, се грижи еднакво за своя туризъм, както и за околната среда, местната общност и своята култура, така че туризмът в района е насочен към удовлетворението на посетителите, но също така и към нуждите на местното население и природата.

Любителите на отоплението до камината и снега на прозореца, северната атмосфера и природата вероятно вече са включили Норвегия в списъка за посещение, а други остават с мисълта: когато трябва да преминем през зимните дни, не е ли по-добре да ги изживеем в истинска скандинавска приказка?

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай