logo

В тази страна стрийптийзът се счита за художествена гимнастика

В тази страна стрийптийзът се счита за художествена гимнастика

Тук всеки може да започне работа, независимо от гражданството си

Всяка част на света има какво да предложи, включително тази интересна северна страна.

Норвегия е страна, която е твърде богата на петрол. Ето защо има трилион щатски долари държавен фонд, създаден от продажбата на петрол, който се използва за повишаване на благосъстоянието на гражданите на тази страна. Интересно е, че за една година се изразходват не повече от 3% от тази сума.

Малко хора знаят, че тази държава принадлежи към архипелага Шпицберген, който се намира на половината път между Норвегия и Северния полюс.

Интересно е, че на тези острови всеки може да живее и работи, независимо от гражданството.

Няма да повярвате колко е дълга най-късата улица в света

Вярвате или не, норвежците казват „Тексас“, когато искат да подчертаят нещо, което е твърде необичайно или лудо. Те използват думата в ежедневната реч от 50-те години на миналия век, когато западните романи и филми, в които Тексас е посочен като земя без правила и където законът рядко се спазва, са популярни в страната.

Стрийптийзът в Норвегия се третира по закон като художествена дисциплина. А именно, Апелативният съд през 2006 г. заключи, че изпълнението на стриптийз за пари е изключено от ДДС, като балет, фигурно пързаляне и театъра.

В Норвегия има традиция по време на празниците да се четат криминални романи и да се гледат сериали и филми от същия жанр. Тази традиция, наречена „Påskekrim“, започва през 1923 г., когато писателите Нордал Григ и Нилис Лий публикуват романите си точно преди Великден и ги рекламират във вестникарска реклама: „Влакът в Берген беше ограбен снощи.“ Мнозина сметнали, че това е истинска новина.

От тарантули до вуду кукли: Какво може да се купи на най-странните пазари в света?

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай