logo

Те не се срамуват от телата си, пият много мляко... Няколко навика в най-щастливата държава в света

Те не се срамуват от телата си, пият много мляко... Няколко навика в най-щастливата държава в света

Тук не е проблем да се къпеш с жени след фитнеса

Финландия е северна държава, която има свои тайни, за които знаят само хората, които са я посещавали или са живели там.

След малко проучване, ето няколко интересни навика на жителите на страната, която се смята за една от най-щастливите в света.

Колко печелят

Не е учтиво да питате хората колко печелят, но можете да получите такава информация от данъчната служба. Това е малко иронично. Счита се за грубо да попитате свой познат във Финландия колко печели. Но от друга страна можете свободно да се обадите в данъчната служба и да поискате информация за доходите на всяко лице, което ви дойде на ум в този момент.

Нито Алпите, нито Апенините: Можете ли да познаете къде е магическото място на снимките?

Големи контейнери за храна

В тази държава всеки възрастен сам решава колко иска да яде в даден момент. Обикновено има големи контейнери, от които вземате храна. Между другото, напълно е прието да приемате толкова порции, колкото искате. Но бъдете внимателни: трябва да се опитате да прецените колко можете да ядете, защото не е прилично да оставяте храна в чинията. Финландците вярват, че хората, които правят това, не се интересуват достатъчно от околната среда.


Какво е Никси

Финландците са може би най-големите фенове на различни трикове, които спестяват пари и време. Дори има дума на финландски - niksi, което означава такива малки, но полезни трикове в живота.

Те са големи любители на млякото

Финландия определено не е страна за хора с непоносимост към лактоза. Представете си, средният финландец пие до 130 литра мляко годишно. Също така, с обяд е съвсем нормално да пиете не чаша вода или кока-кола, а - чаша мляко!

Избраха италианската столица на виното

Финландците не се срамуват от телата си

Ако попаднете във финландска фитнес зала или басейн, не се изненадвайте, ако душовете не са оградени. Напълно нормално е да се къпете до непознат.

Те не използват гъби за миене на съдове

Друг навик на финландците е свързан с миенето на съдове. За разлика от останалия свят, те не използват класическа гъба за чинии. Предпочитат триъгълни четки.
Как да загрявате автомобили

Вместо да загряват колите си за 10, 20 минути, във Финландия почти всяко място за паркиране има изход, където можете да включите колата си, за да се загрее по-бързо.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Alex

Alex 30.12.2020 13:34

К'во да коментирам?По-добре е да си взимаме поука,особено за смесеното къпане.Тук нашенците си го правят често,ама и често има и ефект-появяват се отрочета с неизвестен произход.Та,всяка държава си има традиции,нали?!