logo

Северен Урал: Изоставени хора, отшелници и тайга

Северен Урал: Изоставени хора, отшелници и тайга

Каторжници продължават да живеят тук, изолирани от света

Самият север от района на Свердловск в Русия прилича на друг свят. Преди 60 години в село, скрито сред горите, властите хвърлили хиляди затворници, за да завладеят природата.

Само ловците се ориентират в местната пустиня. Стар, разбит път води до самото село - в края има десетки обитавани някога къщи, сега по-скоро като призраци. Тук, в квартала, живеят както пазачи, така и бивши затворници.

На "планината на секса" изневярата е задължителна – няколко пъти годишно ВИДЕО 18+

Руините на изоставена колония: построена е при Сталин. Враговете на хората и престъпниците са били заточени толкова далеч на север. Опитите за бягство от местните лагери са включени в много учебници по криминалистика - един от затворниците е направил истински хеликоптер от верижен трион, но е бил хванат при опит да прелети над оградата.

Това са най-удивителните места в Румъния

След този инцидент охраната била засилена и малко по-късно тук се появило летище. Разцветът на селото бил заменен от западане доста бързо - всичко завършило още по времето на СССР. Сега изоставените къщи приличат на фрагмент от една отминала епоха, но живеещите тук са истински отшелници.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай