logo

Само си го представете - на света има място, където може да карате ски и да се насладите на СПА - процедури

Само си го представете - на света има място, където може да карате ски и да се насладите на СПА - процедури

Лойкербад е един от най-известните в целия свят курорт, където може да възстановите силите на тялото си. В това уютно и китно местенце са се съхранили старите традиции. 

Мястото е запазило облика си от едно време и посреща гостоприемно гостите си. 
То е популярно преди всичко с термалните си източници, които се смятат за много целебни. 

Там пристигат хиляди туристи, за да си починат и да поплуват в минералната вода. Тя е призната за лечебна още през 1315 година и оттогава курортът Лойкербад е притегателен за хора от целия свят. 

Колко заработват хората в Швейцария - една от най-богатите държави в света

Там има различни басейни, а водата в тях се влива директно от целебните извори. При това гостите на този курорт могат да съчетаят плуването в термален басейн с разходки на свеж въздух, защото в курорта Лойкербад има десетки акри девствени гори. 

Те са предимно от хвойнов тип, което ще ви накара да се почувствате като в приказка. 
Почти всеки хотел там предлага и хидромасажни вани или пък СПА процедури, които ще удовлетворят дори и най-разглезените. 

Ако, например, искате да попаднете в приказка, то за вас е Алпентерм, този красив дворец съчетава комплекс от римски и ирландски бани. Там може да се отпуснете и да преминете през различни процедури, за да подобрите здравето си и да изчистите кожата си от вредните вещества. 

Със сигурност ще усетите как след подобна баня умората ви просто изчезва. И най-хубавото е, че този курорт е подходящ за всяко едно време от годината - той е красив не само през зимата, но и през лятото. 

Разбира се, предлагат се и различни забавления. През лятото може да играете футбол, или да се отправите на поход, а също така може да се развличате с бадмингтон. 
През зимата може да карате и ски, тъй като там има и много писти, удобни дори и за начинаещите. 

Там е просто рай, където здравето ви се връща, твърдят хората, което са посетили курорта. 

Ето това е най-доброто място за ски в целия свят!

Многото басейни и СПА - комплекси предлагат различни процедури. Може да се занимавате с гимнастика не само в специалните зали, но и направо в басейна. Предвидени са курсове по физиотерапия или конкултация с различни специалисти, които могат да ви дадат безценни съвети. 

И ето характеристиките на този курорт - там има около 50 км ски трасета, а също и 25 км трасета за бягане. Мястото е благоприятно за хора с дихателни проблеми като астма, ефективно лекува ревматизъм, подобрява възстановителните процеси след операция, лекува неврологични разстройства. Но също така е идеален курорт за семейства с деца и там може да се насладите на невероятната красота на природата. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай