logo

Колко струваше круиз с  ледоразбивач до Северния полюс през август 2020 г.?

Колко струваше круиз с ледоразбивач до Северния полюс през август 2020 г.?

Цената не е никак малка, но си заслужава

Пътуването до Северния полюс е истинско приключение, в което можете да видите китове, полярни мечки, огромни айсберги и безкрайния север. Пътуването там е като пътуване до Нарния, до един прекрасен и тайнствен свят. Дори такова пътуване да е достъпно за малцина, само историята за пътуване до студения Север е хипнотизираща!

Какво представлява пътуването на север: 5 интересни факта

Ледоразбивачът, на който можете да стигнете на север, е направо туристически - има ресторант, фитнес зала, пералня, библиотека и кино. Тук можете да играете тенис на маса и дори мачове - има волейболни и баскетболни игрища!

Цената на ледоразбивача е 2 милиарда долара: той разбива леда и се втурва към полюса със сила от 75 хиляди атомни конски сили. Няма нужда да се притеснявате за нивото на радиация при такъв транспорт, тук е нула.

Тези прочути забележителности изчезват с всеки прилив

Цената на пътуването във формат "ол инклузив" в бюджетна стая ще бъде 2 092 161 рубли (46 082 лева) , а луксозните условия ще струват 3 043 912 рубли (67 046 лева). Разликата между стаите е главно в размера, а мебелите и удобствата са еднакви.

Но каквито и да са условията на ледоразбивача, те няма да могат да изненадат толкова, колкото природата на Арктика. Дори начинът, по който ледоразбивачът разчупва леда, е грандиозна гледка сама по себе си. Да не говорим за кацане на ледена плоча, пътуване с хеликоптер и разглеждане на забележителности в арктическите „забележителности“!

Милиардерът Ричард Брансън строи най-луксозния хотел в Средиземноморието СНИМКИ

Тези, които не се страхуват от студа, плуват в Северния ледовит океан. Оттук можете да изпратите пощенска картичка на роднини от залива Тихая, да направите най-бързото околосветско плаване, заобикаляйки поста, наречен „90 градуса северна ширина“.

Популярната експедиция започва от Мурманск, откъдето ледоразбивачът се придвижва до върха на света. 6-7 дни в пътуването и вече сте на Северния полюс!

Като оставим настрана финансовия въпрос, само за минута ... Мисля, че всеки би искал да посети Северния полюс поне веднъж!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

pe6o_golf4e

pe6o_golf4e 05.03.2021 13:33

Е гати мнооого бря...50 бона...,бая са...