logo

Къде в Европа можете да карате ски и да отидете на плаж в един и същи ден

Къде в Европа можете да карате ски и да отидете на плаж в един и същи ден

Това съвсем не е първата първата дестинация, за която човек се сеща, когато планира зимна ваканция

Има само едно място в цяла континентална Европа, където е възможно да карате ски сутринта и да прекарате следобеда на плажа. Гранада е старинен и красив град, намиращ се на по-малко от час от испанското крайбрежие и е близо до курортите Коста дел Сол и Коста Тропикал.

Всъщност може да не е много практично наистина да влезете да плувате в морето в същия ден, в който сте се спускали по пистите. Но да прекарате следобеда на плажовете на тези места за летен отдих е нещо много приятно през завидно голям брой дни в зимните месеци.

Испания – страхотна зимна дестинация

Испания не е първата първата дестинация в Европа, за която човек се сеща, когато планира ски ваканция. Но вместо да изберете някои от обичайните планински курорти, може би трябва да разгледате първо Гранада и забележителните склонове на планината Сиера Невада.

Ски сезонът в Гранада започва през ноември и завършва през април. В този период планините в района, включително и високият 3478 метра връх Муласен, са надарени със сняг за ски с изключително високо качество, съобщава globalgrasshopper.com.

Достъпът до планината Сиера Невада е много лесен от град Гранада и неговото летище. Намира се и на прилично разстояние с кола от летището в Малага. Самият ски курорт е подходящ за разнообразие от зимни спортове, независимо дали става дума за самостоятелни туристи, двойки или семейства. Особено децата могат да се възползват от чудесната зона за забавления „Мирло Бланко“.

Синя, зелена, червена – защо ски пистите имат цветове и с какви разполагаме у нас

Ски курорт Прадолано – 2100 м височина, на 37 км от Гранада

Зелени писти: 8

Черни писти: 4

Сини писти: 33

Червени писти: 34

Тук децата могат да намерят най-различни заинимания за всички възрасти. Има писти за спускане с шейна, каране на кънки и спускане по гумена пързалка.

Снежната градина

За децата има още повече интересни атракции, включително и „Снежната градина“ и детски кът, в които работят високо квалифицирани служители.

Като във всеки голям курорт, тук ще откриете неща, които можете да очаквате от стандартните ски центрове в Северна Европа. Например разнообразие от ресторанти с испанска и чуждестранна кухня. Много барове и места за пазаруване и, разбира се, магазини за наем на ски екипировка.

Оставете пистите и отидете на плаж

След като цяла сутрин сте се спускали на снега, може да решите, че идеалният антидот на снега е пясъкът. Най-близкият плаж до планинския курорт е в Коста Тропикал. Този район се гордее с няколко красиви плажа и множество курорти, сред които Салобреня, Алмунекар и Торенуева.

В целия регион – от Мотрил до Марабела, има дневни температури през зимата между 10 и 20 градуса по Целзий, като в повчето дни градусите са по-близо до горната граница.

Курортният град Салобреня

Градчето Салобреня е доста запазено, в сранение със съседните Фуенгирола и Торемолинос. Тук ще откриете истинска испанска крайбрежна атмосфера и прекрасни бели къщи и каменни улички.

Хората живеят на това място от около 6000 години. То има бурна история. Но успява да задовили доста добре нуждите на съвременните туристи. Няма как да не забележите мавританския замък от 10-и век, който доминира над града и напълно си заслужава да се разгледа, дори само заради красивите гледки, които се откриват от там.

Държавите, за които не сте предполагали, че имат ски писти

От Гранада до Салобреня – 70 км (50 минути)

От Гранада до Фуенгирола – 151 км (90 минути)

Тук ще намерите разнообразни места за шопинг, както и много традиционни испански тапас-барове и места за хранене. Наоколо има прекрасни плажве, на които можете да се насладите в топлите зимни следобеди.

 

Коментирай