logo

2 часа път с кола от София и сте там – на ски в Бабин зуб

2 часа път с кола от София и сте там – на ски в Бабин зуб

Сърбия вероятно не е първата държава, която изниква в главата ви, когато се чудите къде да карате ски. И все пак западната ни съседка има няколко много добри места за това. Едно от тях се намира едва на 150 км от София или на около 2-3 часа път с автомобил.

Трябва да се подготвите психически за не много лек пък. Първите над 100 км се вървят лесно, но в последния участък е доста лош с много дупки и друсане. Накрая, обаче, ще стигнете до един малко известен курорт и ще се уверите, че премеждието си е струвало.

Известен актьор от Холивуд дава под наем "Рай за скиорите" и им предлага пълно усамотение (СНИМКИ)

Бабин зуб е ски-курортно селище в Източна Сърбия. Разположен е в Западна Стара планина, близо до Княжевац на 1550 м надморска височина. В близост до 4-звездния хотел и вилните селища на височина 1758 метра се издига връх Бабин зуб. В подножието му са изградени няколко ски писти. Недалеч се издига връх Миджур.

Четиризвездният хотел се намира на 100 метра от станцията на гондолата. Преимущества на настаняването там са близостта до пистите, ски-гардеробът, трите хранения на ден, СПА центърът.

Близкото село Црни Врх (Crni Vrh) е на около 10 километра от курорта. В него ще намерите вили, къщи за гости, хижи, хотел.

Има богат избор по отношение на цена и предлагани екстри. Повече от половината туристи в Бабин зуб са българи.

Кабинката е точно пред хотела, както и ски училището за децата, на което си има асансьорна пътечка.

Ето колко ще ни струва ски екипировката този сезон

На Бабин Зуб няма толкова сняг, с колкото сме свикнали в България, но оръдията за сняг работят неуморно и пистите стават за каране с изключение на някои заледени участъци.

Има общо 5 лифта (гондола, два седалкови, котва и паничка), които обслужват писти с трудно от синя до черна. Има и няколко ски пътя (от син до черен), свързващи пистите и лифтовете. Сините писти са подходящи за начинаещи, докато черната може да е предизвикателство и за напредналите скиори и бордисти.

 

Коментирай