logo

Жилят туристи с данък “Covid-19” в едни от най-оборотните курорти

Жилят туристи с данък “Covid-19” в едни от най-оборотните курорти

Нощните заведения пък вече са повишили цените на напитките и на таксата за вход

Туристи, посетили Испания след вдигането на ограничителните мерки заради коронавируса, бяха ужилени с данък “Covid-19” от собственици на зеведения. Клиентите побеснели, след като разбрали, че трябва да плащат допълнителна такса за „лични предпазни средства“, използвани от персонала в баровете.

Испанска потребителска организация обяви такста за незаконна, но първите британци, завърнали се в курортите за лятото, са били таксувани въпреки това, пише „Сън“.

Туристи разказват как да си опазите телефона и парите, докато сте на плажа

Барове в цяла Испания начисляват “servicio Covid”. Понякога това е 1 евро на маса, а друг път 1 евро на питие. Клиенти се оплакват в социалните мрежи, но собствениците на заведения оправдават таксата с допълнителните разходи, които трябва да правят за ръкавици, маски и почистващи продукти.

Нощните заведения пък вече са повишили цените на напитките и на таксата за вход.

В същото време първите туристи, пристигнали в Майорка днес, установиха, че нощните клубове и баровете затварят по-рано. В кръчма близо до Малага пък цените вече били вдигнати – от 3.50 на 4 евро за бира. В популярно заведение край Гибралтар шефовете също надули цените.

Барманка признава, че цените на напитките са повишени, но поне тези на храната са запазени.

„Бях малко шокиран, когато трябваше да платя 5 евро за бира“, казва 21-годишен британски турист.

Всички нощни клубове в известния курорт Магалуф остават затворени. На много барове е разпоредено да затварят в 22 ч. Някои клубове са в по-изгодна позиция и „последната поръчка“ там е в 2 ч. сутринта. Естествено, това са и първите места, където се разиграха пиянски сблъсъци между посетители.

Туристите в Испания трябва да носят маски в хотелите. На рецепциите и в асансьорите, в баровете и ресторантите на видно място са поставени дезинфектанти за ръце.

При регистрацията в хотела им се измертва температурата. Маските са задължителни и в магазините.

В много ресторанти на масите оставят QR кодове, които могат да бъдат сканирани от телефоните на клиентите, които искат да разберат какво е менюто. Така се избягва физическият контакт с хартиените менюта. На плажовете почиващите трябва да стоят на дистанция.

Гответе се! След края на карантината настаняването в хотела ще изглежда ето така СНИМКИ

Правителството на Балеарските острови въведе пълна забрана на всички парти корабчета в Майорка и Ибиса. Собствениците на заведения в Майорка, обаче, обвиниха властите, че използват ситуацията с пандемията, за да променят тотално регионалния туризъм и да се отърват от имиджа на двете дестинации като място за алкохолен туризъм. Целта, според тях, е да се привлекат повече семейства там.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай