logo

Жегата в Германия смъкна сутиени и задръжки

Жегата в Германия смъкна сутиени и задръжки

В петък в Мюнхен избухнал скандал

Точно в момента почти цяла Европа се задъхва в една от най-тежките горещи вълни в историята. Въздушни маси, тръгнали от Северна Африка, донесоха на западната част на континента температури от над 40 градуса.

Както БЛИЦ съобщи, в петък във Франция беше счупен абсолютният рекорд за висока температура – 44,3 градуса по Целзий. Това е най-високата температура в страната откакто градусите се измерват официално.

Непоносимото време засегна и други страни като Испания, Германия, Белгия и Холандия.

10 съвета как да се спасите от испанската жега

Критичната ситуация принуди германските власти да вземат необичайни решения.

В петък в Мюнхен избухнал скандал, след като няколко жени, правещи си слънчеви бани по голи гърди покрай река Изар, бяха изгонени от охранители. Петимата мъже се държали толкова грубо с жените, че предизвикали останалите дами, търсещи прохлада в близост, да си свалят сутиените в знак на солидарност. Била повикана полиция и униформените също настояли дамите да покрият гърдите си.

Властите получили обвинения, че имат двойни стандарти, тъй като на мъжете е разрешено да се пекат по голи гърди. Това принуди градския съвет да изясни какво се счита за „правилно“ облекло за плаж. От там решили, че „подходящ“ бански трябва се носи извън строго обозначените зони за нудисти.

Ако искате да станете нудисти: Няколко основни правила, за да не си изядете боя - 2-ра част

Представители на християндемократите, обаче, изискали преразглеждане на рази наредба заради извънредната ситуация с жегата. Наредбата била поправена и в нея се посочва, че когато става дума за плаж по бреговете на Изар, банският костюм може да само „напълно да покрива първичните репродуктивни органи".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай