logo

Защо Женският плаж в Кушадасъ е сред най-предпочитаните от туристите

Защо Женският плаж в Кушадасъ е сред най-предпочитаните от туристите

Вечерите на Кадънлар Денизи също не са за изпускане

В турския курорт Кушадасъ има много плажове, които винаги са пълни с туристи. Всички те са с кристално чиста вода и идеално време.

Различни водни спортове могат да се практикуват на някои от най-популярните плажове, а шезлонги и чадъри се наемат срещу малка такса.

Гръцките острови са стотици – кой е идеалният за вашата почивка

Женският плаж – известен на турски като Кадънлар Денизи, е един от най-популярните и посещавани плажове в курорта.

Името идва от времената, когато плажът е бил определен за посещение само от жени. В наши дни той е отворен за всички. Има крайбрежна улица с палми, която е пълна с кафенета, магазини, барове и ресторанти, а многото хотели наоколо са почти като отделен курорт.

Женският плаж е сред най-предпочитаните в района, не само заради разположението си близо до центъра на Кушадасъ, но също и заради чистите плитки води, дългата един километър пясъчна ивица и различните удобства – съблекални, шезлонги, чадъри, тоалетни и т.н. Спасители охраняват плажа от 8 до 19 ч.

Тук също се предлагат много възможности за водни спортове.

Вечерите на Женския плаж също не са за изпускане. Можете да се насладите на чаша вино или студена бира в едно от многобройните кафенета докато наблюдавате зашеметяващия залез отвъд гръцкия остров Самос.

Анталия се превърна в рай за туристите по време на карантина

Независимо дали ще изберете да мързелувате на плажа, да разгледате магазините за сувенири или да си починете в някое крайбрежно кафене, тук има за всекиго по нещо.

Минибуси (долмус) откарват туристите директно от центъра на Кушадасъ до Женския плаж през няколко минути. Пеша от курорта до плажа отнема около 15 минути.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Туркофил

Туркофил 19.05.2020 15:38

турция е любимата ми страна