logo

Защо в Чили нямат морски курорти

Защо в Чили нямат морски курорти

Океанът в най-дългата държава е изключително опасен

Чили е държава в Южна Америка на Тихия океан. Плажната ивица на Чили се простира на стотици километри, но многобройни курорти като Мексико, Куба, Доминиканската република или Турция няма наблизо.

В океана на Чили туристите и местните жители не плуват. Това е изключително опасно.
Чили е южна страна, където всеки сорт грозде се чувства чудесно. Тази република е водещият производител на вино в света. Има отличен климат за винопроизводство. Но за туристите, които биха се капъли в Тихия океан, това със сигурност не може да се каже.

Северът и югът на страната са надарени с мек климат, там винаги има топло време. Изглежда, че в такава дълга държава със сигурност трябва да има курортна крайбрежна зона с дълги плажове. Но в Чили няма такива курорти.

5 вкусни турски ястия, които не всеки се осмелява да опита

Защо никой не иска да плува в океана, докато е в Чили? Факт е, че край бреговете на Чили има най-силното океанско течение на Земята, което за броени секунди може да те отнесе в открития океан, но няма да се получи от само себе си.

Тайните на ужаса в призрачния град Припят

Но това е половината от проблемите, водата в океана не надвишава плюс петнадесет градуса през цялата година и е ужасно студено за плуващи туристи. Такива условия за къпане няма да привлекат никого. Дори при силна жега хората могат само да се потопят в океана, за да се освежат и веднага да излязат на брега.

В тази връзка чилийците са принудени да строят басейни точно на брега, за да привличат поне по някакъв начин туристите и да смекчат неудобствата на ледената вода в океана.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Тед

Тед 24.11.2020 6:56

Защо показвате снимки от Лима, Перу. Ясно е че сте некомпетентни. Поне не лъжете хората!

Лалугеров

Лалугеров 26.11.2020 9:51

БЛИЦ са най-смотания и лъжлив и некомпетентен сайт от всички сайтове !

алоо

алоо 26.11.2020 11:08

това е Перу, все тая...нали не е Слънчака