logo

Защо не трябва да плуваме в морето през нощта?

Защо не трябва да плуваме в морето през нощта?

По-добре е да изгубите един ден от ваканцията, отколкото да си създадете неприятности

Разписанията на полетите изглежда са умишлено съставени по такъв начин, че денят на пристигането обикновено е изгубен. Самолетни пътувания, слизане на пътници, проверка на митницата, чакане на багаж и всички видове трансфери. 

Добавете към тези забавяния изискванията за време на регистрация. В резултат туристите се настаняват в хотелска стая или в резервиран апартамент най-често в късния следобед. И веднага - към морето!

Ето това са най-хубавите плажове в България

Така искате да хвърлите всичките си неща, да заключите ценностите си в сейф (безопасността на първо място) и да бягате към морето. Зад него е труден полет, сивото влажно небе на отечеството и дълги студени дни в очакване на ваканция и солени вълни. Изглежда, че това е повече от достатъчно, за да влезете в топлото море.

Ако обаче денят вече е достигнал здрач и слънцето е залязло, по-добре е да не влизате в морето. Такова бързане може да свърши много зле и да съсипе цялата ваканция. И всичко това, защото не трябва да плувате в морето през нощта и привечер. И ето защо.

Нощта е времето на хищниците. Вечер най-различни същества се изкачват в плитката вода от морските дълбини. Основната опасност представляват хищници, които отиват на лов през нощта. В тъмната вода те се виждат по-трудно и атаката им е по-трудна за прогнозиране. Специфичният списък на тези хищници варира в зависимост от морето. Най-лошият от тях е акулата. Достатъчно е да си припомним сцената във филма "Челюсти", в която тийнейджърите се качват в морето през нощта и стават плячка на бяла акула. Но освен хищници, нощното море е пълно с изненади - от морски таралежи, които са нетърпеливи да пълзят в плитката вода, до отровни медузи.

Малдивите скоро наистина може да изчезнат

Нощта е времето за почивка на спасителите. Всичко може да се случи във водата. За да предотвратят инциденти с почиващите, спасителите дежурят на почти всеки плаж. Те следят плувците и пазят. Не трябва да прехвърляте цялата отговорност към тях - вашата безопасност зависи преди всичко от вас, но и не трябва да ги пренебрегвате. През нощта спасителите си почиват, така че това, което се случва през нощта на плажа, се вижда само от плувците и като правило от техните пияни подбудители.

Застраховката не е валидна през нощта. Застрахователните компании също вярват, че нощта не е време за плуване. Следователно всички злополуки, възникнали в морето през нощта, се считат за резултат от безотговорно поведение на самия застрахован. Ако медицинските записи показват нощно плуване, застрахователната компания със сигурност ще използва този трик, за да откаже да плати застрахователната премия. По такъв прост начин застраховката прехвърля разходите на пострадалия.

Надяваме се, че горните причини ще ви накарат да отложите толкова дългоочакваното плуване в морето за сутринта - и водата е по-чиста, и морето е по-спокойно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай