logo

Защо българите полудяха по Занзибар?

Защо българите полудяха по Занзибар?

Пътуването до там е напълно възможно и то без отрицателен PCR тест или карантина

Остров Занзибар се превърна в любимата дестинация за българите в първия месец на 2021г. Пътуването до там е напълно възможно и то без отрицателен PCR тест или задължителна карантина.

След месеци, прекарани в социална изолация заради пандемията, Кристияна си поставя ясна цел: да прекара зимата на някой слънчев плаж и то без маска. Мечтаната от нея дестинация се оказва на над 5600 километра: остров Занзибар в Танзания. 

„Обстановката на острова е много различна – хората живеят живота си нормално, няма никакви ограничения“, разказва тя.

Стюардеса разкри чудовищни ​​инструкции в случай, че някой на борда умре

Не само Кристияна сбъдва мечтата си за екзотично бягство от пандемията. Интересът към Занзибар е скочил с 280% в сравнение с миналата година.

„Екзотичните дестинации – като Малдиви, Доминикана, дори Египет – се предпочитат в момента, защото там няма ограничения“, казват експерти.

След удара на COVID-19 върху туризма агенциите се преориентират и вместо автобусни екскурзии, организират такива с чартърни полети. С тях до остров Занзибар се стига за 9 часа вместо за 15. А цените в двете посоки падат драстично – до по-малко от 1000 лева на човек.

„Цените започват от 1000 евро за хотели с категоризация 3 звезди и изхранване закуска като в тази цена е включен чартърният полет, 7 нощувки със закуски, екскурзовод на български език“, казват туроператори.

Още една държава отваря границите си за всички ваксинирани срещу коронавируса

Туристите са добре дошли без отрицателен PCR тест и без задължителна карантина и на други горещи дестинации – като Мексико и Доминиканската република. Масовият наплив на българи към места като Танзания ядоса част от бранша.

„С първата заповед за налагане на противоепидемични мерки от 13.11 точка 14 – чета „преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и чужбина“. Всеки, който има капка морал, не би трябвало да извършва никакви туристически пътувания. За мен това е неравнопоставено, това е абсурдно“, смятат туроператори.

Според отговор на здравното министерство, обаче, пътуванията с чартъри не са забранени. А от министерството на туризма уточняват, че и по техните правила не става дума за колективни екскурзии.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Hero

Hero 06.02.2021 10:37

Много сте глупави. Чартърите за Занзибар се организират от тези които направиха "измамата Малдиви" преди години, така че много от вас може и да не заминат, въпреки че са платили.

Насьо

Насьо 06.02.2021 13:19

Дано няма епидемия на СПИН след година-две в България

abv

abv 06.02.2021 18:54

тази година занзибар се запозна с курвите на българия и техните спонсори.

haaaaaaa

haaaaaaa 07.02.2021 14:12

супер си е на занзибар. бедняците да злобеят и да ходят на витоша.

Занзибар

Занзибар 07.02.2021 14:38

Ами яко си е на Занзибар - https://exoticholiday.bg/pochivki-v-zanzibar

1-n

1-n 08.02.2021 7:45

Иваго Колко от списващите тука са стъпвали на Занзибар?