logo

Занзибар въведе шокираща забрана! Туристите плащат яка глоба, ако...

Занзибар въведе шокираща забрана! Туристите плащат яка глоба, ако...

Местните хора често са шокирани от вида на пристигащите чужденци

Властите в Занзибар, който напоследък се радва на невероятен прилив на туристи заради липсата на ограничения, свързани с пандемията от Covid-19, обявиха въвеждането на строга забрана, касаеща чужденците. Нарушителите на новата разпоредба ще бъдат глобявани със сериозна сума.

Както в pochivka.blitz.bg вече ви съобщихме, хиляди българи избраха екзотичните острови в последните месеци. На някои плажове вече има места, които са известни като „български зони“, а мнозина нашенци, избрали дестинацията, удължават престоя си след предвидените дни за почивка.

Един от основните фактори за невиждания бум в Занзибар са и ниските цени.

В последните месеци летището в Соун Таун в Занзибар приема средно по 30 000 туристи. Местните хора, обаче, често са шокирани от вида им и най-вече от липсата на дрехи при някои почиващи.

Поради тази причина властите в Занзибар, който е полуоавтономна област в Танзания, обявиха въвеждането на нов дрес код, съобщава zanzinews.com.

Министърът на туризма на Занзибар Лела Мохамед Муса заяви, че глоби и наказания ще бъдат налагани на туристи, гидове и туроператори за неподходящо облекло на обществени места на острова.

„На обществени места в Занзибар туристите трябва да покриват телата си от раменете до коленето. Това не е нещо ново... Задължение на гостите е да разберат културата и правилата, които важат на улицата“, каза министърът.

В зависимост от сериозността на нарушението, туристите могат да бъдат глобявани с от 700 долара и нагоре. Туроператорите са заплашени от глоби от 1000-2000 долара и нагоре.

В полуавтономната област ислямът е преобладаващата религия. Островите, съставляващи Занзибар, се считат за мюсюлманския център на Република Танзания.

Въпреки световната пандемия и обявените нови правила за обличане, засега не се наблюдава спад в резервациите на хотели в курортите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Кака Мара

Кака Мара 19.03.2021 9:39

Нашите разюздани "звизди" ,чекнешти се голи по плажовете на острова заслужават по-строги наказания. Сто пръчки на голо или сто дни пандиз палас. Само така селяндурите ще се научат да се държат като човеци.

Хитео

Хитео 19.03.2021 22:44

За Ганьо няма Ковид в Танзания. И за техният президент и заместник-нямаше. Ама и двамата починаха от Ковид. Ама за Ганьо-това е конспирация. Ганьо знае всичко..Ганьо люби Боко и Румен Радев.

Саддам Исабирие

Саддам Исабирие 23.03.2021 9:12

Нашите лазгологъзени прантии ще ядат по сто тояги и после ще ги гонят с камъни по пристанището , а пък селските ни бегове ако посегнат на местна жена ще ги затворят в занзибарската тъмница и моллата ще им извади по едно мъдо за назидание на останалите туристи.