logo

Японски плаж стана сензация в Инстаграм

Японски плаж стана сензация в Инстаграм

Оттогава там се стичат ловци на огнени пейзажи, за да запечатат невероятните моменти, когато пламтящото небе се отразява в безкрайните води

Плажът Чичибуга на япхонския остров Сикоку бил почти неизвестен, докато неговите спиращи дъха залези не започнали да се появяват в социалните мрежи.

Оттогава там се стичат ловци на огнени пейзажи, за да запечатат невероятните моменти, когато пламтящото небе се отразява в безкрайните води. 

Там е бил привлечен и фотограф от The Guardian и ето какви картини е наблюдавал той.
Например групичка хора, бягащи покрай морето, но това всъщност не е обикновено бягане, а истински лов за най-добрия ракурс. 

Японските авиолинии: Ако пътник до вас умре, ще ви дадат марля, но няма да ви разрешат да се преместите

В пясъка, почти до водата, вече са поставени мини стативи и пръчките за селфи са готови.

Група приятели се опитват да скочат синхронно, дават инструкции на фотографите как да ги направят неустоими в кадъра, встрани от тях пък дама с куче позира за селфи. Буквално целият плаж се е превърнал в една голяма сцена за Instagram.

С какво е толкова известен Чичибуга? Той е плосък, като палачинка, и гладък като огледало, пясъчен плаж, простиращ се на километър по крайбрежието на Сетово вътрешно море на север от Шикоку - най-малкият и провинциален от 4-те големи японски острова.

Не е изненадващо, че това място е почти непознато: международни туристически маршрути, които минават през Токио, Киото, Осака и Хирошима, разположени на съседния остров Хоншу и известни с алпийските си пейзажи Кюшу, заобикалят този кът на Япония.

Сред тези, които стигат до това необичайно място, са основно поклонници (има 88 храма), както и ловци на естествена красота.

На острова има много живописни клисури, реки и водопади, а грапавият тихоокеански бряг е достоен за вниманието на най-взискателните любители на фотографията.

Ако отидете в Япония, не снимайте гейшите - ще си изпатите!

Хората идват тук с кола от столицата на Шикоку - пристанищния град Такамацу или по мост от големия град Окаяма, разположен на съседния остров. Хоншу.

Чичибуга остава неразкрита перла до 2016 г., когато Комитетът по туризъм в Митое организира фотоконкурс. Една от снимките изобразява две деца срещу огледална повърхност на водата по залез слънце.

Пейзажът, напомнящ прочутото солено езеро Уюни в Боливия, предизвиква ефекта на експлодираща бомба (нека Япония да прости това сравнение) и оттогава плажът се превръща в хит на туристическите маршрути.

Той дори печели титлата на най-доброто място в Япония, където човек може да се възхити на залезите според туристическата компания Jalan.

За две години популярността на този невероятен плаж се покачва наистина бързо: това лято през юли и август са го посетили 50 хиляди туристи.

Между другото, Япония се счита за най-фотографираната страна в Азия и втората по този показател в света.

А сега към снимките на градовете, храмовете, бамбуковите горички, заснежените планински маймуни ще бъдат добавени романтични снимки на червени залези от плажа Чичибуга.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай