logo

В Бали решиха съвсем да си съсипят туризма - ще забраняват алкохола

В Бали решиха съвсем да си съсипят туризма - ще забраняват алкохола

Предвиждат се драконовски наказания, вариращи от затвор от две до 10 години и глоби до 100 000 долара

Хотелиерите в Бали предупреждават, че предложената забрана за пиене в Индонезия ще отблъсне туристите и ще спре възстановяването на икономиката след коронавируса.

Изпълнението на забраната е възродено от две политически партии - Обединената партия за развитие и Проспериращата партия на справедливостта чрез законопроект, който е заспал от 2016 г., пише An Georgiev Del във фейсбук страница за пътешественици.

Евентуално такъв закон ще забрани алкохолните напитки с концентрация от 1% до 55%. Би било престъпление да се произвеждат, съхраняват, продават или консумират алкохолни напитки.

Пираха - хората, които живеят един ден и се считат за най-щастливите на Земята

Драконовски наказания, вариращи от затвор от две до 10 години и глоби до 100 000 долара, могат да се прилагат за производството, съхранението, вноса и продажбата на алкохол, докато всеки, който консумира алкохол, може да бъде затворен до две години или глоба до 5000 долара.

И докато се обмислят някои изключения, включително за церемонии, фармацевтични цели, за туристи и за хора или места със специални разрешителни, не е решено как ще работят тези разрешения и кой ще се класира.

Подводният ресторант "Under" в Норвегия - няма да повярваш, ако не го видиш на живо

Не е ясно например дали малките магазини, известни като warungs, ще могат да продължат да продават алкохол, дали чужденците, които пребивават в Индонезия, ще бъдат освободени от забраната и какво ще се случи с местните винарни или други напитки като местната Bintang Beer - любима сред австралийските туристи.

Икономиката на Бали вече е разбита от 95% спад в туризма поради затваряне на международните граници, което струва милиарди долари.

Туристическият сектор представлява 80% от източниците на приходи на Бали и в резултат провинцията се превърна в най-силно засегнатата от 34-те провинции на Индонезия.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай