logo

Уникален плаващ курорт строят във водите на Dubai Marina (снимки)

Уникален плаващ курорт строят във водите на Dubai Marina (снимки)

Той ще се състои от луксозен хотел, заобиколен от шест къщи, които могат да се отделят и да плават самостоятелно

Дубай е страната на суперлативите, на най-високата сграда в света и на Burj Al Arab - единствения седемзвезден хотел на планетата.

А един нов проект е на път да превърне емирството в още по-привлекателна територия за туристите, според Lonely Planet.

Плаващият курорт Sea Palace се изгражда от корабостроителната компания Seagate и ще се носи във водите край Dubai Marina.

Той ще се състои от луксозен хотел, заобиколен от шест къщи, които могат да се отделят и да плават самостоятелно.

С архитектура, вдъхновена от лодките със стъклено дъно, къщите ще имат прозрачни подове и мебели, проектирани от Aston Martin.

Те ще разполагат с автоматични интелигентни системи и самостерилизиращи се въздушни филтри, слънчеви енергийни панели и системи за рециклиране на боклука.

Къде можем да се пързаляме с шейна край София

„Вярвам, че този тип проекти ще създадат бум в сферата на туризма“, казва Мохамед Ел Бхарави, основателят на корабостроителницата Seagate и собственик на проекта, пред Lonely Planet.

Понастоящем къщите са в последните етапи на строителство и като цяло проектът е завършен около 65%. Точната дата на откриване на курорта Sea Palace все още не е известна.

Дубай отвори за туристи на 7 юли, като изисква от всички международни посетители да представят отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на четири дни преди пътуването, или да се подложат на тест на летището в емирството.

Защо Гордън Рамзи не се докосва до храна в самолета

Пътуващите също така трябва да изтеглят приложението COVID-19 DXB  и да регистрират своите данни преди пристигане, за да улеснят координацията и комуникацията със здравните власти, ако страдат от симптоми на COVID-19.

През октомври Обединените арабски емирства обявиха и нова визова програма, която позволява на дългосрочните пътешественици да живеят в Дубай и да работят дистанционно за чуждестранни компании в рамките на една година.

Ако получат тази виза, те ще могат да си открият банкова сметка, да запишат децата си в местни училища и да получат достъп до други предимства, които обикновено се предоставят само на жителите на Дубай.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай