logo

Туристка в Тайланд: „Бях поставена в целофанов ковчег“

Туристка в Тайланд: „Бях поставена в целофанов ковчег“

Накрая й поискали 16 200 лева за лечение, макар че болест не била открита

Руска туристка говори във Фейсбук за злополуките си по време на престоя си в Тайланд. На 10 декември Дария Зиновиева със съпруга си и три деца заминала на почивка. Както е предвидено в новите правила за влизане в кралството, семейството веднага е било настанено в предварително резервиран хотел, който е част от системата ASQ (Алтернативна държавна карантина), при пристигане. 

Тест за COVID-19, направен на петия ден, показал положителен резултат за Дария. Тъй като съпругът и децата не са диагностицирани с болестта, те са оставени в карантинен хотел, а самата жена е изпратена с линейка в една от болниците в Банкок. „Двама„ извънземни “в скафандри ме поставиха в целофанов контейнер, който прилича на„ ковчег “, казва иронично Дария, описвайки как е преминал транспортът до клиниката.

Изяждайте си всичката храна в корейските ресторанти, иначе ви чака изненада

Въпреки положителния тест, туристката не усещала никакви симптоми на болестта. С обявяването на резултатите от повторния анализ, направен вече в болницата, се случила почти детективска история. Според пациентката в продължение на два дни просто не й било казано нищо. „Едва на петия ден дойде лекар и каза, че тестът ми е отрицателен, но в същото време ... и положителен! Как така, питате вие.

Оказва се, че заключението въз основа на резултатите от изследването се прави не само в самата клиника, но и в определена държавна здравна организация - техните мнения понякога се различават. " Междувременно застрахователната компания, в която преди пътуването беше съставена медицинска полица, информирала туристката: болницата им изпрати резултат от тест, от който ясно следва, че болестта не е открита.

Тайнственото езеро Фундузи, от което е невъзможно да се вземе капка вода

Докато Дария била в болницата, на семейството й било забранено да посещава зоната за разходки, специално оборудвана на покрива на карантинния хотел, освен това били предупредени, че могат да удължат двуседмичния период на задължителна изолация. Съдейки по публикацията на туристката, публикувана на 22 декември, тя трябва да бъде изписана от лечебното заведение след четири дни. „Семейството ми ще ме срещне и ние, щастливи, ще отидем в Патая“, пише тя.

Според Дария решението й да публикува тази история в социалната мрежа е продиктувано от желанието да предупреди останалите, които заминават на почивка в Тайланд, за какви непредвидени ситуации трябва да се подготвени, докато отсядат в карантинен хотел. Между другото, сметката от болницата, по предварителни оценки, ще бъде около 300 хиляди бата - около 750 хиляди рубли, или 16 200 лева.

Застрахователят не отказва да плати, но, както обясняват експертите, окончателното заключение, че всички финансови проблеми са уредени, може да се направи само при завръщане вкъщи и предоставяне на всички документи, потвърждаващи застрахователното събитие.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай