logo

Турист ще влезе зад решетките поради негативни отзиви за хотел

Турист ще влезе зад решетките поради негативни отзиви за хотел

Освен това ще плати и огромна глоба

Писали ли сте отрицателен коментар за хотел, в който сте отседнали?

Ако е така, тогава знаете колко неприятности може да ви донесе - лоши коментари от други хора, обиди и други подобни. В случая с американски турист обаче това доведе до дело за клевета. Тайландски курорт, за който коментирал отрицателно, реши да му наложи глоба и да го изпрати в затвора.

Съвършената гледка към звездите – ето на кои места ще я намерите

Уесли Барнс, който работи в Тайланд, твърди, че Sea View Resort, разположен на остров Ко Чанг, развива бизнеса си в стил робство през 21 век. Той също така заявил, че постоянное имал работа с враждебно настроени служители, които се държат така, сякаш не искат гости.
Той публикувал критиките си на няколко сайта, включително TripAdvisor, и по-късно бил арестуван за накърняване на репутацията на курорта.

Коментирайки инцидента, директорът на полицията Танапон Темсер каза: "Sea View Resort заведе дело срещу подсъдимия за публикуване на несправедлива критика в TripAdvisor."

Прехваленият норвежки стандарт. Живеят добре, или просто оцеляват?

Курортът също така обвини Барнс в неправомерно поведение и отказ да плаща за напитки, аргументирайки се, че те завеждат дело като реален отговор, тъй като Барнс може да продължи да пише отрицателни отзиви, където поиска, в близко бъдеще и това трябва да бъде спряно.

Американският турист беше задържан, но малко след това бе освободен под гаранция. Ако бъде признат за виновен, той ще трябва да плати 6 329 долара глоба и да излежи две години затвор.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай