logo

Турист отиде на райски карибски остров и умря по ужасен начин

Турист отиде на райски карибски остров и умря по ужасен начин

Местните власти са притеснени, тъй като в последно време ръстът на престъпленията се увеличава

Британски турист беше застрелян по време на почивката си на райски остров на Карибите. 71-годишният мъж загинал, след като двама въоръжени мъже нахлули в къщата, където бил отседнал, и му поискали пари.

Бандитите успели да вземат пари, пръстен и часовник, но не е ясно как се е стигнало до убийството, съобщава „Дейли Мейл“.

Жертвата е бил на гости на приятел на екзотичния остров Търкс и Кайкъс – задморска територия на Великобритания, която е на подчинение на короната, но за валута ползва щатски долари.

Огромна вълна попиля цял плаж в Рио ВИДЕО

Домакинът на убития е ранен, но без опасност за живота. Той живеел в частна резиденция в Купър Джак на южния бряг на острова.

Това е второто убийство в рамките на три дни на екзотичния архипелаг, където живеят по-малко от 50 000 души. След стрелба в нощен клуб в Провиденсиалес в неделя един мъж беше убит, а друг ранен.

Местните власти са притеснени, тъй като в последно време ръстът на престъпленията се увеличава. От началото на 2019 година са убити 10 души, което е твърде много за такова население.

Ето какво предупреждават българите, шофиращи в Русия

„Този скок в престъпленията с огнестрелно оръжие трябва да спре. Никой няма да е щастлив от увеличаването на убийствата на Търкс и Кайкъс“, заяви полицейският комисар Тревър Ботинг.

По-рано тази година Държавният департамент на САЩ предупреди пътешествениците да са с повишено внимание, когато посещават архипелага, намиращ се на 1000 км южно от Маями.

„Местните медицински грижи и възможности за разследване на престъпления са ограничени“, предупреждават американците.

Тази територия е била британско колониално владение, а няколко пъти е била под различна власт – на Ямайка или на Бахамите.

От 1976 година има свое собствено правителство, а през 2002 година официално е обявена за задморска територия на Великобритания.

Тя в ключва 2 групи неголеми острова, от които само 8 са населени. Имат площ 430 кв. км. Населението е съставено от 88% чернокожи, 8% бели, а останалите са смесени.

Основната дейност на островите е туризмът. За скромното си население от 49 000 души, там годишно пристигат по около 400 000 туристи. 

Около 250 кораба минават през круизния терминал Гранд Търк, на които се возят над 600 000 пътника.

Смъртоносна заплаха пълзи по плажовете от Маями до Мексико

Известни личности са си построили къщи на островите. Сред тях са Брус Уилис, Бен Афлек, Ева Лонгория и много други. Супер скъпи курорти се опитват да привлекат най-заможните посетители от цял свят.

На Търкс и Кайкъс се намира един от най-дългите коралови рифове и единствената в света ферма за раковини.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай