logo

Това безобидно езеро уби 1700 за ден

Това безобидно езеро уби 1700 за ден

Ниос криело огромни количества въглероден диоксид под повърхността си

Мислете, че езерото убиец е мит и просто няма такова? Отделете две минути, за да промените леко представата си за света около вас и отново се уверете, че природата наистина е способна на всичко.

Да започнем с едно ужасно събитие през 1986 година. Езерото Ниос в Камерун буквално уби повече от 1700 души за един ден. Как стана това, каква е мистерията на това ужасно място, може би това е мистика? Причините за трагедията се обясняват доста просто.

В най-големия басейн за изкуствени вълни плуват 200 сърфисти едновременно

Ниос  представлява кратер на вулкан (тоест то се е образувало във вулканичен кратер). Следователно, най-мощното изригване на въглероден диоксид  е възникнало поради изригването на подводен вулкан или поради срив, земетресение, въглеродният диоксид от подводните слоеве  се е издигнал на повърхността.


Обемите въглероден диоксид, изстрелян в атмосферата, били  доста големи, това продължило няколко часа. Въглеродният диоксид се е разпространил на 27 километра.

11 откачени неща, които могат (и трябва) да се видят само в Германия

В резултат на това огромен брой хора загинали. След тази трагедия били взети мерки за предотвратяване на повторение на тази ужасна история. Ниос  обаче не е 100% безопасно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай