logo

Тайните на Крит – кои са най-красивите плажове на острова

Тайните на Крит – кои са най-красивите плажове на острова

Там има за всекиго по нещо, независимо дали търсите спокойно райско кътче или някое оживено място, предлагащо много забавления за децата

За никого не е изненада, че в Крит продължава да е сред най-лубимите туристически дестинации, когато става дума за почивка на плажа. Освен че на гръцкия остров времето е доста топло през по-голямата част от годината, той е и дом на едни от най-живописните плажове на света.

Там има за всекиго по нещо, независимо дали търсите спокойно райско кътче, далеч от тълпите, отдалечен плаж, до който се стига само пеша, или някое оживено място, предлагащо много забавления за децата.

Когато се опитвате да откриете идеалния плаж за вашата почивка, този огромен избор може да ви затрудни.

Кое е най-топлото море на планетата

Затова ви предлагаме да видите събрани на едно място най-хубавите плажове на Крит – от скритите съкровища до най-популярните и предпочитани места.

Потамос, Малия

Въпреки че плажът Потамос е популярен след летовниците, той си остава сравнително тих в сравнение с другите горещи точки на острова. Пясъчният плаж е страхотен за плуване, въпреки че някои части от брега са със скали. Там, обаче, има всичко, което ви е нужно, за ден, изпълнен със забавления. На разположение са душове, тоалетни и бар на плажа.

Балос, Кисамос

Заобиколен от тюркоазените води на зашеметяващата лагуна, Балос е задължителна дестинация за любителите на природата и спорта. Трябва да знаете, че услугите там са ограничени, затова ще трябва да си носите вода и храна. Подгответе си и стабилни обувки, тъй като пътят до пясъчната част минава през доста скалист терен.

Това усилие си струва заради прекрасните гледки, а също и възможността да наблюдавате диви животни като соколи, тюлени и дори понякога морски костенурки.

Елафониси

Със своя ситен пясък и сини води, това място ще ви накара да се почувствате като на Карибите. Елафониси има много лагуни, подходящи за деца, както и пясъчни дюни за разглеждане.

Районът наоколо е осеян с пъстри цветя, има и диви животни за наблюдение като костенурки и екзотични птици. Това, което продължава да привлича тълпите тук, са необичайните розови пясъци, които дължат цвета си на хилядите мидени черупки, изхвърлени на брега.

Фаласарна, Ханя

На един от най-големите плажове на Крит – Фаласарна, има всичко, което ви трябва, за идеална морска почивка. От тихи местенца до шумни зони, пълни с хора, плажни барове и впечатляващи вълни. За децата има няколко плитки басейна, където спокойно могат да се плацикат. А възрастните могат да се насладят на едни от най-красивите гледки.

Матала

Този плаж е подходящ за по-приключенски настроещите почиващи заради околоните пещери, които чакат да бъдат открити. Кристалните води пък са чудесно място за гмуркане. Ако имате нужда от почивка, пясъчният плаж и шезлонгите са точно на брега. Има и много барове и ресторанти, където да се заредите с нова енергия.

Червеният плаж, Матала

Със своя уникален червен пясък и скали, това е едиин наистина необикновен плаж. Не е изненадващо, че тук постоянно се стичат туристи, които искат да се насладят на този пейзаж. Едно нещо е важно да се отбележи – това е нудистки плаж.

Франгокастело, Сфакия

Разположен на южния бряг на Крит, Франгокастело е място за излежаване цял ден на плажа заради финия си пясък и кристално чисто води, които мият брега. Наблизо има малко село, така че плажът е сравнително тих. Като се добавят и плитките води, той става много подходящ за семейства с деца.

Тези, които искат да видят и малко история, могат да отидат до замъка Франгокастело, който се намира точно зад плажа.

9 съвсем обикновени неща на плажа, за които могат да ни глобят изневиделица

Вай, Сития

Тук се намира най-голямата палова горичка в Европа, която заедно с плажа прави уникална гледка. Вай си остава предпочитано място за двойки, които искат да си прекарат романтично.

На плажа има достатъчно шезлонги и барове, но заради хубавата гледка е добре да отидете по-рано, за да си намерите място.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай