logo

Тайни плажове по света, скрити от любопитни очи

Тайни плажове по света, скрити от любопитни очи

За някои от тях знаят много малко хора

Примамливи, далечни, красиви, уединени... Заслужава ли си да се опитаме да стигнем до там?


1. Мариета, Мексико

Този необитаем остров е образуван в резултат на вулканично изригване, но фунията, която се е превърнала в популярен плаж, вече е създадена от човека конструкция, или по-скоро унищожаване: военните детонирали бомби, които доведоли до образуването на 25-метров кратер. Намира се близо до град Пуерто Валярта.


Чудото на Стобските пирамиди в Рила

2. Гюлпиюри, Испания

Това е необичаен вътрешен плаж, разположен в залива Гюлпиюри. Той е отделен от морето със 100 метра скали и пещери, през които водата тече към този плаж, образувайки солено езеро. Но само при отлив можете да хванете това езеро и да плувате, защото при отлив водата напълно се връща обратно в морето.


3. Навайо, Гърция

Този плаж се намира на остров Закинтос и е известен още като плаж Корабокрушение. Въпреки че плажът е доста отдалечен от цивилизацията, той е популярен сред туристите и затова лесно можете да стигнете до тук по море с лодка. Трябва да се има предвид, че на плажа няма инфраструктура и следователно трябва да носите всичко със себе си.


Шок оферта! Райски острови отварят границите си само за туристи с Covid-19

4. Фуроре, Италия

Градът, който не съществува - такъв прякор е даден на този град, тъй като в продължение на много десетилетия е било доста трудно да се намери, толкова много се е слял с околните планински пейзажи. Докато един ден не го сложили на всички картички и не решиха да го украсят. И сега този град е местна забележителност в Италия, където художници идват, за да оставят своите произведения на градските стени. В града има и древен фиорд с плаж, превърнал се в туристическа атракция.


5. Анс Сурс Даржан, Сейшелски острови

Сребърна пролет - така се превежда името на този залив и едноименния плаж на остров Ла Диг. Уникалността на плажа е, че той е ограден от океана с коралов риф и следователно силни вълни не достигат до брега и дори малки деца могат да плуват без страх. Това е доста популярно туристическо място и дори трябва да платите, за да влезете.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай