logo

Ще настръхнете! 10 ужасни плажа от целия свят

Ще настръхнете! 10 ужасни плажа от целия свят

Много хора обичат да карат сърф и да почиват покрай брега

Плажовете са място за безкрайни забавления, релакс и презареждане. Покрай морето можем да видим толкова различни неща, които правят хората, за да се забавляват. Плажовете са и основното място за релакс, когато бюджетът не позволява по-дълги и екзотични пътувания.

Има, обаче, няколко плажа, които са откровено опасни за живота. Много хора обичат да карат сърф и да почиват покрай брега. Всички те трябва внимателно да разгледат следващия списък преди да планират следващото си пътуване.

Тези 10 плажа са едни от най-ужасните и опасните, на които можете да попаднете и които могат да ви нанесат травма за цял живот.

Приказна разходка: 17 необикновени плажа от целия свят (СНИМКИ)

10. Копакабана, Бразилия

Прочутият плаж в Рио де Жанейро е един от най-красивите, но и най-опасните в целия свят. Там няма атаки от акули, медузи или други животни. Теченията са доста по-приятни, сравнени с други плажове. Но... опасността идва от страшната престъпност, която се вихри на плажа и продължава да нараства. Заради това плажът влиза в списъка с най-опасните по света. Всичко, оставено без надзор на плажа, изчезва за секунди, а понякога крадците дърпат ценностите направо от ръцете на чужденците.

9. Гансбааи, Южна Африка

Гансбааи е дом на огромен брой свирепи бели акули. С това той е един от най-известните плажове в света. Прочут е с гмуркането в клетка за наблюдение на бели акули. Карането на сърф там е само за безразсъдно смелите, пак заради страховитите морски животни. Клетките са докато по-безопасни. Ако случайно решите да влезете във водата без клетка, шансовете да се върнете цели на брега са близки до нула.

8. Остров Фрейзър, Австралия

Остров Фрейзър е един от най-красивите на света. Въпреки това е забранен за посещение на туристи. Причината – смъртоносни нападения от медузи и акули. Атмосферата на брега е като в рая, но влизането във водата просто не си струва риска. А на плажа има голяма опасност да бъдете ухапани от смъртоносните паяци, които обитават острова. Освен опасните с животни, плажът е известен и със силните си подводни течения. И за капак, като нищо можете да срещнете крокодили и кучета динго.

7. Плаж Ню Симрна, САЩ

Плаж Ню Симрна се намира във Флорида и му се носи световна слава заради природната красота. Той, обаче, е много опасен заради нападенията от акули, които се увеличават с всеки изминал ден. Плаж Ню Симрна е обявен за „световна столица на нападенията на акули“ в книгата на рекордите „Гинес“. Само през 2007 година са станали 240 нападения, довели до 112 смъртни случая. Сърфирането там е силно непрепоръчително.

6. Плая Зиполите, Мексико

Плая Зиполите се намира на югоизточното крайбрежие на мексиканския щат Оаксака и се счита за един от най-смъртоносните и опасни плажове в света. Наричат плажа „плажа на смъртта“, превърнал се в символ на опасностите за човешкия живот. Това не е свързано с нападения на животни, а със смъртоносните подводни течения. Те могат да убият всеки професинален плувец за секунди. Плая Зиполите привлича много туристи въпреки страшната си слава.

Срам на плажа: 15-те най-кошмарни звездни бански костюми

5. Плаж Чоупати, Индия

Плаж Чоупати, намиращ се в Мумбай, се е превърнал в сметище от 2011 година насам. Плажът е толкова замърсен, че влизането във водата може да да причини опасни и смъртоносни болести. Счита се за най-замърсения плаж, откакто всичкият боклук, произвеждан от град Мумбай, накрая се озовава там. До 2011 година качеството на водата на Чоупати било значително по-добро. През 2011 около 60 000 тона въглища са изхвърлени близо до плажа, което довело до незабавно замърсяване на морската вода. Плажът, който бил място за отдих и пикници, се напълнил с боклуци и смрад.

4. Атол Бикини, Маршалови острови

Атолът Бикини е разположен в Северния Тих океан. Тази зона е била използвана от САЩ за изпробване на ядрени оръжия, което довело да ужасяващи последици за околната среда. От 1946 година насам там са взривени 20-25 атомни бомби. Последиците от радиацията наложили евакуирането на обитателите на острова. Въпреки че районът вече е обявен за безопасен от правителството, вероятността от облъчване с вредна радиация е огромна.

3. Килауеа, САЩ

Килауеа е един от осемте Хавайски острова, който се намира на североизток от Кауай. Обикновено се счита, че опасността на плажа идва от морските обитатели, но по ирония на съдбата случаят с Килауеа не е такъв. Това е един от най-красивите плажове на земята, но е опасен заради горещата лава, която извира от близката планина и се излива в океана. Пясъкът на Килауеа изглежда черен, което не нищо друго освен вулканична лава и пепел, на които ще се нараните жестоко, ако стъпите отгоре им. Вулканът, разположен точно до плажа, изригва от 1993 година насам. Освен това има и много случаи на нападение на акули.

2. Червеният триъгълник, САЩ

Червеният триъгълник, както подсказва името, е очертание, наподобяващо триъгълник, по крайбрежието на Северна Калифорния. Там е домът на 11% от големите бели акули, които са извършили опасни нападения срещу хора. Плажът винаги е претъпкан с хора и мнозина обичат да карат сърф, но това е силно непрепоръчително. Въпреки че популацията от бели акули таме значителна, те рядко се виждат от плажа.

Паника на Адриатическо море: Огромна бяла акула доплува до самото крайбрежие (ВИДЕО)

1. Северната територия и Куинсланд, Австралия

Северната територия и Куинсланд се смята за мястото с най-опасните плажове в света. Плажът, който се намира в южната част на остров Тиви, горещо не се препоръчва за пътувания и семейни ваканции. Плуването е забранено заради нападения на акули, отровни медузи и змии. Най-голям брой жертви са взели медузите, въпреки че някои хора ги считат за много красиви. Регистрирани са 70 смъртни случая в резултат на срещи с отровни медузи. Ужилванията са толкова жестоки, че някои от потърпевшите получавали сърдечен пристъп още преди да стигнат обратно до брега.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай