logo

Разкриха как ни цакат да плащаме по-скъпо за хотел и как да го избегнем

Разкриха как ни цакат да плащаме по-скъпо за хотел и как да го избегнем

Според Which? туристическите агенти обикновено вземат между 15 и 25% комисионна от хотелите, за да ги сложат в сайтовете си

Туристите плащат повече за хотелска стая, когато резервират през онлайн агенции. Това сочи проучване на британския потребителски сайт Which?.

От там посочват, че потребителите могат да платят до 12% по-скъпо за резервация и че е по-добре да я направят по телефона, съобщава „Скай Нюз“.

Най-евтиният частен остров на планетата - колкото една хотелска стая

Проучването установило, че в 80% от случаите клиентите могат да получат по-изгодна цена, ако се свържат директно с хотела. Тогава те могат да преговарят за намаляване на цената, както и за включване на определени удобства. Сред тях са по-добра стая, храна и напитки, СПА терапии и др.

Според Which? туристическите агенти обикновено вземат между 15 и 25% комисионна от хотелите, за да ги сложат в сайтовете си, което увеличава цената. Само че клаузата за еднаква цена в договорите с туристическите агенции не позволява на хотелите сами да предлагат по-евтина цена за стаите на собствените си сайтове.

Проучването установило още, че туристическите агенти затрудняват максимално възможността на клиентите да се свържат директно с хотелите, включително и чрез онлайн търсачките.

Преди месеци във Великобритания сайтове за резервации бяха обвинени, че подвеждат потребителите. Тогава анонимен собственик на хотел заяви пред потребителски организации, че агентите са „хулигани“ и че заради тях хотелът му не може да влезе в първите 10 резултата в търсачките в интернет.

Уникалната история на единствения в света хотел, разчекнат между две държави

„Мислиш си, че тези сайтове ще вдигнат резервациите по време на слабия сезон, но това не е тяхната задача – те искат 100% от резервациите. Тези сайтове са хулигани. Трябва да правиш каквото ти казват или те изваждат от бизнеса. Това е рекет за закрила. И накрая клиентът плаща повече“, разкри той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай