logo

Първият европейски остров без нито един случай на covid-19 ще привлече много туристи това лято

Първият европейски остров без нито един случай на covid-19 ще привлече много туристи това лято

Кастелоризо е навярно най-безопасното място на Земята днес

Гръцкото правителство се опитва да защити по-малките острови като ваксинира цялото население, което няма болници или голям медицински персонал, но също така ги подготвя за предстоящия туристически сезон.

Гръцкият остров Кастелоризо, наричан още Мегисти, който принадлежи на Додеканезите, се превърна в първия европейски остров без коронавирус, съобщава "Евронюз".

Островът е разположен в Средиземно море, на няколко километра южно от турското крайбрежие, където всички 520 жители са били успешно ваксинирани срещу covid-19.


От началото на пандемията миналата година с коронавирус на острова е регистриран само един човек. Оттогава гръцкото правителство предостави по две дози от ваксината Pfizer на всички жители.

Тези гледки не бихте видели дори в най-смелите си представи СНИМКИ

Въпреки че този остров няма впечатляващи плажове като някои от другите, той се гордее със своята възхитителна синя пещера, до която може да се стигне само с лодка, а също и с древния замък, който интригува много туристи.

Има и интересна цветна архитектура, направена въз основа на различни влияния, така че е възможно да се видят гръцки православни църкви, но също и джамии.


Островът стана популярен по целия свят след филма „Mediterraneo“ на режисьора Габриел Салваторес, който беше заснет точно там и който през 1992 г. спечели престижния „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм.

Имате идея да се махнете от България? Може да си изберете от списъка с тези десет държави

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай