logo

Пригответе багажа: Скоро падат мерките за туристи на тези райски кътчета СНИМКИ

Пригответе багажа: Скоро падат мерките за туристи на тези райски кътчета СНИМКИ

Канарските острови, Азорските острови и Занте биха могли да бъдат в „зеления списък“, тъй като 30 държави прогнозират летни почивки до тях

Някои европейски ваканционни острови биха могли да бъдат включени в "зеления списък", който позволява пътуване без карантина това лято.

Светофарната система на Обединеното кралство ще постави страните в зелен, кехлибарен или червен списък в зависимост от риска, който представляват по отношение на положението им с коронавируса в чужбина.


Азорските острови 

Докато зелените страни ще избягват карантината, кехлибарените и червените страни ще трябва да карантират, съответно у дома и в хотела.

Малдивите предлагат да ваксинират всеки пристигнал турист

Зеленият списък тепърва ще бъде обявен с надеждата да разкрие дестинациите до 1 май, въпреки че първоначално експертите се опасяваха, че по-голямата част от Европа може да бъде спряна от списъка поради третата вълна, която удари много от страните.


Азорските острови

Правителствени източници обаче предполагат, че могат да бъдат включени ваканционни острови в Испания, Португалия и Гърция, след коментарите на министъра на транспорта Грант Шапс относно коридора за островни пътувания.

Градът, покрит със 72 000 тона диаманти ВИДЕО


Канарските острови

Понастоящем разпространението на ваксината на Канарските острови е 91%, според Telegraph , в сравнение с едва 18% в Испания като цяло, което означава, че дестинацията може да се обмисли за лятна ваканция.

Португалските Азорски острови и Мадейра са на 36 процента и 33,7 процента, много по-високи от 20 процента в страната, докато Гърция дава приоритет на собствените си острови за пускане на ваксината, което означава, че могат да бъдат включени дестинации като Занте, Миконос и Санторини.


Миконос

Малта и Гибралтар са най-склонни да бъдат включени - Малта е ваксинирала 44 процента, докато Гибралтар е първата държава, която предлага на всеки възрастен удар, като 97 процента вече са ваксинирани.

Също така тези с висок процент на ваксинация включват Малдивите - 52%, Сейшелските острови - 67% и САЩ - 40%.

Ваксинираните чужденци, или тези с отрицателен тест, вече могат да посетят Гърция, докато Испания и Португалия ще отворят вратите си за туристи до лятото.

Испания "отчаяно иска да посрещне" туристи това лято , според министъра на туризма на страната Фернандо Валдес, който заяви, че е оптимист, че пътуващите ще могат да се върнат до юни, в зависимост от дискусиите с различните страни. 

Коментирай