logo

Потресаващи плажове, от които да бягате далеч (1 част)

Потресаващи плажове, от които да бягате далеч (1 част)

Някои от тях са очевидно опасни, но на други трябва да се вгледате внимателно

Плажовете са място за релакс, събиране на слънчеви лъчи и разхлаждане във водата. Когато си помислим за плаж, си представяме бял пясък, нежни вълни и полюшващи се палми.

Не всички плажове, обаче, са благословени с такива дадености. На някои от тях има смъртоносни и опасни неща и не всичко се въжда на пръв поглед.

Вижте най-необикновеното място за къпане на Земята

От акули до отровни змии, диви животни, мощни подводни течения – тези неща на брега на морето меко казано развалят удоволствието. Някои от тези плажове са очевидно опасни, но на други трябва да се вгледате внимателно, за да разберете защо е по-добре да си отмените резервацията по най-бързия начин.

Вижте кои са те:

Гансабаай, Южна Африка

Плажът е известен и като столицата на голямата бяла акула и, въпреки че там има чудесни вълни за сърф, има и огромен брой акули, дебнещи във водата. Част от брега е наречен Долината на акулите, където нещастни стада тюлени са жертва на смъртоносни срещи.

Държавният плаж Болса Чика, Калифорния

Пазете се от отровната змия с жълт корем, която често изплува на брега. Тя лесно може да се сбърка с надуваема играчка и може да плува напред назад, оставайки под водата до три часа.

Плаж Вирджиния, Вирджиния

Според класация от 2014 г. Вирджиния е деветият най-опасен плаж в света и то само по една-единствена причина – дивите лисици. Те могат да бъдат сбъркани с кучета, но намеренията им са много по-неприятни. На няколко пъти тези животни нападали както плажуващите, така и техните домашни любимци. Хората се предупреждават да не заспиват на плажа.

Остров Северен Сентинел, Андаманови острови

За този злополучен остров и трагедията, разиграла се там, вече сме ви разказвали подробно в pochivka.blitz.bg.

Килауеа, Хавай

Това със сигурност не е място, където да отидете на слънчеви бани или пикник. Всъщност най-добре е да си направите снима и да изчезвате от там. Плажът се намира точно до вулкан, който е активен от 1983 г. и изхвърля лава на 10 км, която се охлажда във водата на плажа и я кара да завира.

Шензен, Китай

Тук опасността не идва от мъртви вълнения или човекоядни животни. Въпреки това тук са се разиграли многобрийни смъртоносни инциденти. Причината е струпването на прекалено много хора. Мястото е толкова претъпкано в разгара на сезона, че е известно с многото смъртни случаи и удавяния на деца между 1 и 14 години.

Прая до Норте, Назаре, Португалия

Плажът с най-високите вълни в света, за който вече сме ви разказвали, крие и смъртоносна опасност. Дори и опитни сърфисти са ставали жертва на гигантските вълни.

Северна територия, Австралия

В Австралия има поговорка, че ако нещо мърда, вероятно може да ви убие. Това важи с пълна сила в отдалечената Северна територия, където е пълно със смъртоносни заплахи. Във водата рискувате да ви ужили една от най-смъртоносните медузи – кубомедузата.

Чоупати, Мумбай

Този плаж е далеч от обичайните красиви пейзажи, които си представяме. Той е най-замърсеният в света. Плуването във водата е разболяло много местни жители.

Думас, Индия

Според слуховете, този плаж е обитаван от духове. Не само че тук изчеват хора, но и се съобщава за виещи звуци през нощта, както и други странни шумове. Ако слуховете не ви плашат, вероятно фактът, че там живеят смъртоносните кралски кобри вече ще ви разубеди да ходите там.

Залив Моркам, Ланкашир, Великобритания

Това е едно изключително коварно място с плаващи пясъци и местещи се корита на британския бряг. Местните използвали каруци с коне и трактори, за да изследват района, и са затъвали с тях в земята.

Остров Реюниън, Франция

Френският остров в Индийския океан си има всичко – красив бял пясък, бряг с коралов риф, изглед към гора. Под водата, обаче, можете да видите нещо много притеснително. През 2017 година там са се случили половината от нападенията на акули от целия сват. Тогава той е обявен за световната столица на нападенията на акули и туризмът сериозно запада.

Остров Фрейзър, Австралия

Въпреки че е едно от най-прималивите места в света, тук дебнат няколко опасности. Метеорологичните условия са непредвидими и внезапно могат да се надигнат бурни вълни и течения. Водата е пълна с акули и смъртоносни медузи. Истинската опасност, обаче, е на сушата. Кучетата динго може да изглеждат мили, но всъщност се събират на плажа, за да нападат хора без причина.

Копакабана, Бразилия

Плажът привлича милиони туристи с безбройните си хотели, ресторанти, барове и нощни клубове. Ако искате малко спокойствие, обаче, по-добре си изберете друго място. Освен че е шумно от сутрин до вечер, тук върлува огромна престъпност. Банди и крадци нахлувта на плажа, особено вечер, за да обират туристи.

Уест Енд, Бахамите

Ако всичко, което искате от почивката си на Бахамите, е да се излежавате спокойно на шезлонг край морето, по-добре да пропуснете Уест Енд. Тук е най-голямата концентрация на тигрови акули в света.

Ню Смирна, Флорида

Комбинацията от развъдници за риба ои впечатляващи вълни привлича не само тълпи от сърфисти, но и от акули. Затова тук са регистрирани множество случаи на нападения на опасния хишник.

Ако видите това опасно създание на плажа, стойте далеч от него

Нос Трибулейшън, Австралия

На този плаж живее почти всичко смъртоносно, за което можете да се сетите – отровни змии, соленоводни крокодили и медузи. Името му е дадено от капитан Джеймс Кук, защото „тук започнаха всички наши беди“ (в превод името означава „изпитание“).

Опасностите на брега на морето, обаче, съвсем не приключват с тези плажове. Очаквайте в pochivka.blitz.bg втора част от списъка с красиви и коварни места, копито да избягвате, когато планирате следващото си пътуване!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай