logo

Посочиха плюсовете и минусите на бюфета в Турция по време на пандемия

Посочиха плюсовете и минусите на бюфета в Турция по време на пандемия

Пак няма ограничения колко храна ще вземеш, но ти я носи сервитьор

Рускиня, която почива в Турция по време на пандемията, посочи плюсовете и минусите на хранителната система "шведска маса" в условия на ограничения. Тя сподели впечатленията си в блога си.

Както отбеляза туристката, тази година тя отседнала в петзвезден хотел в Сиде.

Отивайки до ресторанта, момичето веднага забелязало как се е променила организацията на кетъринга: на входа на всички били дадени маски, без които на гостите било отказано обслужване, масите били на разстояние един и половина метра, а сервитьори сервирали храна.

В същото време, според туристката, не е имало ограничения: „можете да поръчате поне десет пъти подред“.

„Порциите се регулират лесно: с думи или жестове. Персоналът вече е свикнал и разбира отлично туристите от всякаква националност. И не вярвайте на слуховете - асортиментът не беше съкратен и порциите не бяха намалени.

Хотелите останаха верни на себе си: тези, които хранят добре, продължават да го правят и сега. И ако искате пет котлета и 10 вида торти, никой няма да ви каже и дума, просто трябва да помолите готвача да добави още “, пише рускинята.

Къде живеят най-ниските хора на света

Авторката на блога нарече предимствата на новия "бюфет" услугата, при която сервитьорите се разпределят по масите и бързо запомнят какво предпочитат гостите и хигиената.

„Никой друг не рови в салатите, за да разбере какво има в тях. Никой не натиска кифличките, за да провери меки ли са. Не бърка във фруктиерата, за да си фареса по-зрал плод. Колко добре!" 

Недостатъците, според нея, са опашките, в които можете да стоите няколко пъти подред, ако сте забравили за някое ястие, и необходимостта да „питате постоянно“ - например сол или допълнителна лъжица, когато по-рано можехте просто да си я вземете.

Какво пазят укрепените църкви на Трансилвания

„Вижда се, че някои се притесняват, когато искат по малко от всичко, а отзад някой въздъхва силно. Много хора бързо хващат обичайните краставици-домати вместо трите вида салата, които са искали да опитат. Но ако си нескромен, значи всичко е наред “, обобщава момичето.

Туристката добавя, че в началото новата организация на бюфета й се е сторила неудобна, но на следващия ден рускинята се е чувствала удобно и се е надявала, че „всичко ще бъде оставено по този начин, когато пандемията приключи“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай