logo

Популярните курорти намериха начини да контролират туристите на плажовете

Популярните курорти намериха начини да контролират туристите на плажовете

Специални приложения ще помагат за спазването на дистанция

В Испания бяха открити нови начини за наблюдение на спазването на социалната дистанция на плажовете по време на коронавирусната пандемия, съобщава The Sun.

Според таблоида кметът на курортния град Бенидорм Тони Перес инструктира служителите да разработят план за разделяне на плажа на секции, за да отделят почиващите един от друг и по този начин да ги предпазят от инфекция. Входовете на плажовете и броят на хората ще бъдат контролирани с помощта на съвременни технологии.

Повече от 60 милиона апартамента в Китай са празни: Защо страната има нужда от градове-призраци?

В Лорет де Мар (един от най-популярните курорти на Коста Брава) плажовете са разделени на сектори за туристи от различни възрасти и социални групи. Според кмета на града Яуме Дулсат ще има специални зони за пенсионери, семейства и възрастни без деца. За да се гарантира спазването на правилата, на двата плажа на курорта ще работят над 30 служители по сигурността.

Властите на Тарагона решиха да ограничат времето на почиващите на плажовете в условия на пандемия. Местните служители призоваха хората да намалят времето за посещение до три часа, така че всички да имат възможност да се пекат и да плуват в морето.

Библейско проклятие надвисна над остров Ибиса! Ужас и паника скова всички

По-рано стана известно, че курортите в Мадрид, Майорка и Канарските острови въведоха по плажовете услуга за предварителна резервация. Разработчиците вярват, че системата ще бъде удобна както за почиващите, така и за властите, които ще могат да „контролират пасивно” реда на обществени места, след като се отворят за местни жители и туристи.

Освен това бе съобщено, че по бреговете на няколко испански курорта започват да се монтират специални сензори, които ще следят броя на почиващите, а след това чрез приложения да информират хората за най-много и най-малко натоварените райони.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай