logo

Почна се! Първи гръцки плаж забрани пушенето

Почна се! Първи гръцки плаж забрани пушенето

За пушачите, обаче, ще има специално място

Плажът на остров Серифос Вагия ще стане първият плаж без тютюнев дим в Гърция. Това става ясно от изявление на община Серифос.

Инициативата за тази забрана има за цел да копира успешни опити, приложени първо във Франция и Испания, където пушенето е забранено на някои плажове, с много положителни резултати в количеството замърсяване, наблюдавано там.

Отвори врати най-скъпият курорт в света! Ще останете без думи (СНИМКИ)

На плажа във Вагия ще построят сграда, където пушачите ще могат да отидат и да се запалят по време на престоя си там без да дразнят другите къпещи се.

По-рано тази година доброволците почистиха повечето от плажовете на Серифос и откриха, че островът страда от замърсяване, свързано с цигарите, тъй като повечето от туристите, които пушат, оставят своите угарки в пясъка на плажа.

На прага на лятото: Как да се отървем от целулита за две седмици

Според плановете на новата инициатива, властите ще поставят знаци, които ще информират туристите за новата реалност относно пушачите на плажа.

Хотелите по Черноморието пак ще ни цакат с парите, но има как да ги врътнем!

Серифос се намира в западната част на Цикладските острови, на юг от островите Китнос и северозападно от Сифнос, и е популярна дестинация за релаксиращи ваканции.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай