logo

Плуване сред звездите - заради „бляскавото“ море на Малдивите, отново ще повярвате в магията

Плуване сред звездите - заради „бляскавото“ море на Малдивите, отново ще повярвате в магията

Природен феномен привлича огромен брой туристи през цялата година

Остров Ваду, въпреки нереалната красота на природата, е известен със своя природен феномен, който привлича огромен брой туристи през цялата година.

Когато мислим за Малдивите, ние вярваме, че безкрайни пясъчни плажове и тюркоазеното море се „въртят“ в главата ни и това наистина е раят на Земята.

Разположен сред останалите острови е остров Ваду, чиито плажове стават почти вълшебни в момента, когато слънцето залезе.

Вижте най-богатите жени в Турция. Кои са те и как са успели?

А именно „звездното море“, също го наричат ​​хората, всъщност е природен феномен, който се случва, когато милиони микроорганизми влязат в контакт с кислорода.

Тези фитопланктони се наричат ​​динофлагелати (латински) и всъщност са отговорни за необичайното синьо сияние във водата, което мнозина сравняват с райската красота - по някаква причина.

Ако стъпвате във водата с крака, тогава оставяте ярки следи на плажа.

Тези световни локации имат 200 мъгливи дни в годината

Това, че обаче излъчват тази светлина, не означава, че те са безвредни. Някои видове произвеждат токсини, които са опасни за хората, рибите и други същества и се смята, че тяхната светлина всъщност е защита от други хищници.

Интересното е, че дори рибите да ги погълнат, те продължават да светят в стомаха им. Тези микроорганизми могат да бъдат намерени и във водите на някои части на Калифорния и Пуерто Рико.

Остров Ваду има около 500 жители, които се занимават с туризъм и риболов.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

БМБ

БМБ 07.01.2021 16:50

На майка ви путката! Никой не го ебе за тъпите мекотели! Вие самите сте такива и пак казвам - никой не го ебе! Майка ви да еба, тъпанари! Аз съм Б.М.Б. и съм тук да ви разкатая фамилийката!