logo

Опасно потъващи градове: Ще съществуват ли тези световни столици след 100 години?

Опасно потъващи градове: Ще съществуват ли тези световни столици след 100 години?

Техните власти правят всичко, за да ги спасят, но какво ще стане...

Съдбата на град, който след 100 години вече няма да съществува, защото е потънал, звучи доста тъжно. Тези градове потъват, но техните власти правят всичко, за да държат главата си над водата и дали ще успеят в това, времето ще покаже...


Джакарта

Всяка година индонезийската столица потъва. Причината за това е прекомерното изпомпване на вода и ако нещата продължат с тези темпове, до 2050 г. голяма част от града ще бъде под вода. Въпреки това индонезийското правителство е одобрило план за преместване на столицата от сегашното й местоположение, но въпросът е как да стане това.

Мистериозните менхири с човешки лица на родния остров на Наполеон

Това би защитило 10 милиона души от наводнения, но  би струвало повече от 32 милиарда долара и ще отнеме 10 години...


Венеция

Италианската красавица е добре позната на всички нас и ние сме запознати със сцените и репортажите, когато тя бива наводнена. Въпреки различните начини и техники, използвани за спиране на потъването, Венеция все още потъва и преди няколко седмици бе отново наводнявана. Във всеки случай вярваме, че бъдещето ще донесе спасение и че туристите все още ще могат да се насладят на магията на града.


Хюстън

"Хюстън имаме проблем!" Този град в Тексас също потъва, а причината е същата като в Джакарта - прекомерно изпомпване на вода. За съжаление се изчислява, че колкото повече градът потъва, толкова по-големи са шансовете той да бъде изложен на различни бедствия като урагана Харви, който разсели десетки хиляди хора.

Пилот изгони пътничка от самолет – не харесал дрехите ѝ СНИМКИ


Лагос

Бившата нигерийска столица също е заплашена от потъване. А именно, тя е много ниско и се прогнозира, че леко повишаване на морското равнище ще окаже катастрофално въздействие върху нея. Ако нивото на морето продължи да се повишава поради глобалното затопляне, Лагос скоро ще трябва да измисли начин да се защити.


Банкок

Ситуацията далеч не е идеална в столицата на Тайланд, която след 10 години може да има проблеми. Високите небостъргачи в Банкок доведоха до сериозно влошаване на ситуацията в страната. Ще видим след няколко години как ще бъде решен този проблем.


Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай