logo

Нямат отопление и не могат да плуват – истината за живота на любима райска дестинация

Нямат отопление и не могат да плуват – истината за живота на любима райска дестинация

Там можете да си изберете любимо място и спокойно да си построите къща

Обикновено когато отидем в друга държава на почивка, нас ни интересува колко добър е хотелът и храната в него, кои екскурзии си струва да се посетят и за кои е по-добре да не си харчим парите и къде да опитаме вкусна местна кухня.

Но ако се вгледаме малко повече, можем да научим такива факти за избраната държава, които умът ни не може да побере. Защото всяка страна има свои особености, свой ритъм на живот, свои традиции.

Красивата и предпочитана от много туристи Доминиканска република не прави изключение. Вижте кои са странните неща за живота там, които със сигурност ще ви оставят изненадани.

Топ 6 на най-популярните курорти в Доминикана

Почти всички доминиканци не могат да плуват. Доминиканците мразят морето и океана, защото... са солени. Но пък обожават басейните, реките и езерата, информира туристически сайт.

Доминиканците са луди по Нова година и се подготвят за празника много преди датата. Първите приготовления започват през септември.

Тъй като на острова не растат елхи, те се правят от подръчни материали. Най-често пластмасови бутилки. Разбира се, могат да си купят и изкуствени от „Икеа“. Но в Доминикана хората са бедни и не могат да павят излишни харчове.

Въпреки че страната е малка, на Доминикана има много свободна земя. Можете да си изберете любимо място и спокойно да си построите къща. Ако до 5 години собственикът официално не предяви претенции за този участък, можете да регистрирате земята като своя собственост.

В домовете на обикновените хора, особено по селата, няма стъкла на прозорците. Тъй като на острова е лято през цялата година, топлината и стъклото като цяло не са нужни. То може да ги пази от дъжда, но доминиканците не се притесняват от дъжда.

В Доминиканската република няма централно отопление. Няма и топла вода. Но почти във всяка къща има бойлер.

Електричеството в Доминикана е много скъпо. Средната месечна сметка е 300 долара.

Доминиканците обичат студа. Затова във всички стаи, таксита и автобуси климатиците работят на пълни обороти. Европейци, пристигащи на острова за първи път, са изумени от тази особеност и често им е студено заради климатиците.

Топ-5 на страните, алтернатива на Турция през лятото

Доминиканците не обичат да работят. Те искрено вярват, че е по-добре да се живее в бедност, но без работа, отколкото да са богати, но с работа. Но пък всички танцуват и пеят добре.

„Ще се видим след час“ – това може да означава, че срещата може да е само утре. А ако един доминиканец каже: „Ще го направя утре“, това означава, че ще трябва да изчакате за обещаното нещо само една седмица.

Това са особености на живота там, с които човек просто трябва да свикне.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Знаеща

Знаеща 03.05.2021 17:56

Егати мързеливците