logo

Най-големият хотел в света, който никога не е приел нито един гост

Най-големият хотел в света, който никога не е приел нито един гост

Пророческият колос е трябвало да посреща по 20 000 туристи едновременно

Хотелът е дълъг 4 километра и може да побере едновременно 20 хиляди туристи, но така и не е бил отворен за туристи.

Остров Рюген привлича вниманието на туристите от създаването на Германската империя. Намира се в Балтийско море. Именно това място беше избрано за изпълнението на един от най-невероятните и мащабни проекти на Третия райх. Тъй като проектът е спрян, хотелът няма официално име, но неофициално получил прякора Пророческият колос.

Клеменс Клоц е бил назначен за главен архитект. Гигантският архитектурен обект се простира по права линия край бреговете на Балтийско море на цели 4 километра. Всички прозорци в стаите гледат към красивото море, сливащо се с небето на хоризонта. Фасадите на сградите не се различават по сложни шарки, те са равномерни и едноцветни.

Ето как изглеждат тайните места в самолета, където стюардесите си почиват ВИДЕО

Практичността и стремежът към пълно опростяване са основните отличителни черти на немската архитектура от този период. В близост до всяка сграда трябвало да бъде разположен открит басейн. Било планирано да се поставят прожектори по периметъра на територията, като през нощта се очертават с техните лъчи контурите на невероятен храм от светлина.

Гигантският хотел е бил проектиран за 20 хиляди туристи. Днес най-просторният хотел е малайзийският хотел First World, който има повече от 7 хиляди стаи в сградите си. Ако „Пророческият Колос“ беше завършен, това би счупило рекорда на своя конкурент от Малайзия. Защо такъв амбициозен проект никога не е приел нито един гост?

„Остров на дълголетието“: Тайна, която кара хората там да живеят по 100 години

Втората световна война разрушила всички планове. В хотела веднага след войната са настанени жители на силно разрушени градове. През 1948 г. стаите се превръщат в казарми за 10 хиляди войници. От 1992 г. стаите на „Пророческия колос“ са празни.

Едва през 2010 г. хотелът е изкупен от голяма германска компания за недвижими имоти, която се зае с възстановяването на гиганта. Дизайнът е леко променен, предпочитание се дава на по-светлите цветове.

Стаите са оборудвани със стъклени балкони. Реконструкцията на хотела сега е в разгара си. До 2022 г., според прогнозите на работниците, строителството трябва да приключи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

bleistift

bleistift 21.12.2020 9:14

Този "хотел"всъщност е развъдника на SSпо програмата "Sonenleben".Децата раждани там от "чистокръвни" арийци е трябвало да продължат " великото'дело на фюрера за завладяване на целият свят слез неговата "величествена"смърт. Така мислила мишката ама котката го развалила.