logo

Най-големите басейни в света: колко струва да се плува там

Най-големите басейни в света: колко струва да се плува там

Един от тях се намира на двеста метра над земята

Хотел Marina Bay Sands Hotel се намира в Сингапур. Над залива се издигат три високи кули, всяка на 50 етажа и 200 метра висока.

На върха кулите са свързани с 340 метра дълга тераса. "Лодката" разполага с впечатляващ 150-метров басейн. Басейнът е изграден по такъв начин, че изглежда като че ли е без страни. Плувате, на 200 метра под вас, мегаполисът жужи. Стигаш до ръба на басейна, тичаш встрани.

И гледаш града с отворена уста. Да, този атракцион не е за хора със слаби сърца. Основното тук е да се отпуснете и да се забавлявате. Мисля, че не всеки ще успее на толкова шеметна височина. Очевидно трябва да изключите чувството на страх.

Официално - най-щастливата държава в света: В нея няма нито един светофар, а само царят има фамилно име ...

Или обърнете гръб на градския пейзаж, за да не виждате какво се случва отдолу. Все едно сте във фитнес център във вашата страна. Плувайте с отпусната глава. И това е много страшно.

Избягвайте до последно да си издухвате носа в Дубай – ето защо

Колко струва престоя в такъв прекрасен хотел? От любопитство хвърлих поглед към сайта и потръпнах, пише руската блогърка Ия Тарасенко.

Най-ниската цена за стая е 304 евро. И тогава цените се втурват до безкрайност. Съответно басейнът е безплатен за гостите. Започвам да спестявам за басейна! 

И сега световният шампион! И също принадлежи на хотел.


Басейнът на Сан Алфонсо дел Мар

Намира се до Тихия океан, на 100 км от Чили в град Алгарробо. Дължината му просто е фантастична - 1 км 13 м. В басейна има 2,5 милиона литра вода, взета от океана. Не е нужно да ходите далеч, за да вземете вода. Направен е под формата на лагуна, с красиви палми и фин пясък наоколо.

Защо тогава басейн, ако океанът е наблизо? Факт е, че по всяко време на годината в басейна е спокойно. Водата се загрява до 26 ° C, докато в океана не се вдига над 17 ° C.

В океана плуват свирепи акули, но те не са в басейна. Това е прекрасно обстоятелство. Не е толкова страшно да плувате тук, както в Сингапур. Дълбочината в най-дълбоката точка е 3,5 метра. Сградите на хотелския комплекс се издигат около изкуствения резервоар. Колко струва една стая? Няма места до 27 декември. И тогава почват от 82 евро на вечер. Много скъп.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай