logo

Най-добрите страни с комфортен климат през зимата

Най-добрите страни с комфортен климат през зимата

Тук температурите рядко надхвърлят 30 градуса

Климатът е един от първите фактори, на които туристът обръща внимание, преди да тръгне на пътуване. Не без причина най-популярни сред почиващите са именно онези страни, които се отличават с меки климатични условия.

Изглежда, че няма нищо по-лесно от избора на държава с най-приятен климат. Всъщност за това е достатъчно само да се обърне внимание на нейното положение спрямо земния екватор. Колкото по-близо до него, толкова по-меки ще бъдат метеорологичните условия; и колкото по-нататък, толкова по-неблагоприятни. Но в действителност всичко не е толкова просто, колкото изглежда в началото. Въпросът се усложнява от факта, че всеки човек възприема понятието „приятен климат“ по различен начин.

Керагболтен - опасната скала, висяща от височина 1000 метра

Някой обича топлината, някой, напротив, предпочита прохладата. Повечето хора се радват на слънчево време, но има и такива, които обичат дъжда. За някои въздухът с температура от +20 градуса ще бъде идеален, някой се нуждае от +25 градуса, някой дори толерира топлина без проблеми, при която термометрите надхвърлят +30.

Като цяло хубавото време е различно за всеки. Въпреки това е възможно да се приведат толкова различни идеи за благоприятен климат до общ знаменател и след това да се определи в кои държави са най-удобните метеорологични условия.

1. Бали (Индонезия)

Зимуването на зелен остров е мечтата на много наши сънародници. Остров Бали е чудесна възможност за разходка през зимните месеци. Тук температурата е около плюс 30 градуса (тоест тя е „плюс“, а не „минус“, както сме свикнали). Освен това тук има отлична екологична обстановка.

Туристическата инфраструктура е добре развита, местните са свикнали с туристи.
Има голям брой възможности за избор на жилища. По-богатите могат да се установят в непосредствена близост до океана. Е, за тези, които са свикнали да пестят от всичко, по-подходящ е по-евтин вариант - един от градовете, разположени някъде във вътрешността на острова.

Тайни плажове по света, скрити от любопитни очи

Що се отнася до валежите, с настъпването на зимата сухият климат се заменя с влажен. Но дъждовете тук се сменят бързо: ще се появят облаци, водата ще се излее като дъжд, след което отново ще стане слънчево. Всичко това се случва за броени минути. Такива дъждове практически не пречат на приятното забавление. Освен това те не се случват през деня.


2. Шри Ланка

Друг остров, идеален за зимуване, е Шри Ланка. Тук природата е разнообразна - в тропическите гори има много гигантски дървета, а когато пътувате до планинските райони, можете да видите десетки красиви водопади.

За жилища туристите обикновено избират частни къщи. Но в последно време на острова се появяват много високи жилищни комплекси.

Има много начини да се насладите на времето си на острова. Изборът зависи единствено от желанието и от финансовите възможности.


3. Тайланд

Много чужденци, планирайки пътуването си, отдават предпочитание на Тайланд единствената причина, че тази държава им е позната. От последния есенен месец до настъпването на пролетта тук се установява благоприятно време - няма дъждове и урагани, а през деня не става твърде горещо.

Тук е добре развит секторът на услугите. Туристите могат лесно да намерят подходящ вариант за настаняване за необходимия период.

Сред предимствата трябва да се отбележи наличието и свежестта на храната. За хранене можете да отидете в уличните кафенета или да готвите сами.

Местните се отнасят добре с посетителите, което също е добра новина.


4. Доминиканска република

През втората половина на зимата в Доминиканската република няма изгаряща жега, небето често е покрито с облаци, а в близост до морето духа хладен бриз. Дъждовете са редки и обикновено падат през нощта.

С настъпването на първия пролетен месец става по-топло, но жега все още не се наблюдава.
Можете да се настаните в един от удобните и големи апартаменти. Друг вариант е затворен комплекс със собствен басейн и охрана.

Цените на храните в местните хипермаркети са същите като у нас. Но там (в Доминиканската република) има много повече пресни плодове, което е възможно благодарение на вечното лято.


5. Виетнам

Виетнам може да се счита за другия Тайланд. През зимата има един и същ комфортен климат, същото топло море, същите ниски цени за храна и жилища, местните жители се отнасят също така добре с новодошлите. Има само една разлика - Виетнам е по-малко популярен. В тази връзка туристическата инфраструктура не е добре развита. Но тук има по-малко хора, а цените на жилищата са по-ниски.

Почиващите, като правило, се установяват в Нячанг, тъй като климатът е най-приятен. Но Да Нанг, Хой Ан и Фу Куок също могат да се похвалят с подобни метеорологични условия.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай