logo

На море в Турция? Ето как ще пътуваме това лято

На море в Турция? Ето как ще пътуваме това лято

Процесът на ваксинация ще "достигне определена точка" през април

Турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой каза кога ще започне летният сезон в страната. Това съобщава организацията ATOR.

Според министъра през 2021 г. неговото ведомство има за цел да започне туристическия сезон през април. Това ще позволи на Турция да компенсира загубите от 2020 г.

Процесът на ваксинация ще "достигне определена точка" през април. Туристите ще могат да планират ваканциите си с по-голяма увереност. 

Освен това ситуацията с разпространението на коронавирус в самата Турция трябва да се стабилизира до пролетта. Мехмет Нури Ерсой заяви, че Турция ще напусне "червената зона", ако броят на новите случаи на COVID-19 не надвишава 2500 на ден.

Вижте най-богатите жени в Турция. Кои са те и как са успели?

Според ръководителя на Федерацията на хотелиерите Сурури Чобатир, тази година Турция ще може да приеме от 25 до 30 милиона туристи. Той призна, че на страната ще й отнеме от две до три години, за да достигне показателите за 2019 г.

„През 2021 г. Турция ще може да достигне 50 процента от туристическия поток през 2019 г.“, каза Фируз Балайкай, председател на Асоциацията на туристическите агенции.

Повечето туристи ще бъдат, както и преди, от Русия, Германия, Украйна, Холандия и Великобритания.

Къде можем да отидем при комшиите без тест за ЧНГ?

Това лято съседна Турция не остана назад, въпреки бомбастичните цифри на заболели. Там бяха обособени зони, в които няма случаи на коронавирус. 

Не е ясно дали и Турция няма да се присъедини към останалите държави като Гърция, които декларираха, че туристи без ваксини срещу коронавирус ще имат проблем с достъпа до страната. 

 


 

Коментирай

Баи фичо

Баи фичо 14.01.2021 9:26

Кво море е паткан вместо да пишете глупости с тоя феик фестник на дебе..лия свин...чур вижте държавата в кво състояние е