logo

Мюсюлманските плажове: Изумителни традиции и правила на поведение

Мюсюлманските плажове: Изумителни традиции и правила на поведение

Ако вече сте били на почивка в арабските страни, например в известните курорти на ОАЕ, вероятно ви е шокирала появата на плажа на жени в черни дрехи

До средата на миналия век морето се възприемало от арабите като страшна стихия и източник за препитание. На никой и на ум не му е минавало да се къпе в морето и да хваща тен.

Със започването на нефтодобива арабските страни започнали да се развиват бурно, което привлякло и множество европейски туристи. Появили се разкошни хотели и плажовете се напълнили с хора. Но строгите мюсюлмански закони не са се променили много.

Как изглеждат мюсюлманските плажове в наши дни, разрешено ли е на жените да се къпят и какви са забраните ще ви разкажем в следващите редове.

Ужасът да посетиш тоалетна в Близкия Изток

Специално плажно облекло

Ако вече сте били на почивка в арабските страни, например в известните курорти на ОАЕ, вероятно ви е шокирала появата на плажа на жени в черни дрехи. На 35-градусовата жега те идват на плажа и се наслаждават на морето отдалече без да свалят хиджаба си.

Разсъблечените европейци са шокирани как не им е топло и как може да се подлагат жените на такива мъчения в 21 век.

В последните години правилата не са толкова строги. Вече под хиджаба мюсюлманката може да носи буркини – специален бански костюм, който не показва тялото и даже покрива косата.

Някои от буркините изглеждат доста добре. Въпреки че приличат на водолазен костюм, дизайнерите се стараят да им добавят ярки цветове, красиви детайли и да ги правят от дишаща и бързосъхнеща материя.

Не можете, обаче, дълго да се наслаждавате на гледката на мюсюлманки в буркини, защото дори и този „водолазен костюм“ се счита за неприличен за мъжкото око и жените могат да се съблекат само за малко, да се изкъпят и после веднага да облекат хиджаба.

Всяка седмица има женски ден

Големите и хубави плажове в курортите на мюсюлманските страни стават недостъпни за мъжете веднъж седмично. Това е ежеседмична традиция. В женския ден входът на плажа е отворен само за жени и момичета.

Баба ми ми разкри най-голямата тайна на мъдрата жена, спасила стотици бракове

Именно тогава можете да се полюбувате на красивите буркини. Но тази гледка е достъпна само за жени. В женския ден пускат и европейки на плажа.

Интересно е да се види как в женския ден докарват ученички на плажа. Те не се събличат, но радостно тичат, нагазили до колене във водата, и искрено се радват на малкото им дадена свобода.

Трябва да се отбележи, че любителките на плуването в морето сред арабските жени не са много. Това не е прието в източните култури, хората се боят от морските стихии. Затова жените основно се събират на плажа на групички, общуват помежду си, топят си краката в морето или си правят пикник.

Как се държат мъжете

Учудващо, страхът на мъжете от морските стихии е преминал доста бързо. В наши дни те се къпят и събират тен, също така си правят селфита с туристки в изрязани бански. Нищо от това не им е забранено от мюсюлманските традиции.

Европейските туристки, обаче, трябва да са внимателни, защото колкото и любезни да са арабските мачовци, за тях европейките са вкусен забранен плод. Затова европейките трябва да внимават в общуването с местните младежи и да не ходят толкова разголени по плажа.

Семейни плажове – влизането без съпрузи е забранено

В последните години в арабските курорти започнаха да се появяват зони за семеен отдих. Това са ВИП хотел, които приемат само семейни двойки. Техните плажове са зони, скрити за чуждите очи.

Обстановката тук е по-съвременна, въпреки че и тук няма да видите жени по бански. Просто арабските жени се чувстват по-свободно тук – могат да полежат, облечени в буркини, до басейна, без да трябва да нахлузват хиджаба.

Как изглеждат арабките, когато им позволят да свалят хиджаба си

Всички тези забрани изглеждат ужасно за европейските жени, но самите мюсюлманки не бързат да се борят за феминизъм, защото в замяна на ограниченията получават грижата на своите мъже и спокоен живот.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай